Orust logotyp, vapen med en gul ekkrans och tre fiskar av arten långa som hänger på tork.
Hoga, Vräland, foto.

Hoga, Vräland

Kommun och politik
Återställ
Visa kontaktuppgifter

Kommun och politik

Bild på kommunfullmäktiges sammanträde

Kommunfullmäktige sammanträder i Kulturhuset Kajutan.

Vår kommun är en politiskt styrd organisation där folkvalda politiker företräder dig som kommuninvånare och fattar beslut om mål, inriktning, service och kvalitet. Du avgör med din röst i det allmänna valet vilka partier som ska finnas representerade i kommunfullmäktige och hur många mandat varje parti får.

 • Kommunhusets entré öppnar igen


  Publicerat 2018-02-20
  Kommunhusets huvudentré öppnar igen fredag den 23 februari klockan 08:00. Ombyggnaden av entrén har förbättrat säkerheten och tillgängligheten.
  Kommunhusets entré öppnar igen
 • Nya Landshövdingen på besök


  Publicerat 2018-02-15
  Torsdag den 15 februari besökte Landshövding Anders Danielsson Orust på sin kommunturné i Västra Götalands län
  Nya Landshövdingen på besök
 • Positivt resultat 2017


  Publicerat 2018-01-26
  Kommunens preliminära resultat för 2017 blev ett överskott på 39,9 miljoner kronor. Det är 7,6 miljoner kronor bättre än det budgeterade resultatet.
  Positivt resultat 2017
 • Fortsatt fokus på droger bland unga


  Publicerat 2018-01-03
  Polisen och kommunerna Stenungsund, Tjörn och Orust kommer även under 2018 att kraftsamla mot droganvändningen bland unga.
  Fortsatt fokus på droger bland unga
 • Medborgardialog som pilotprojekt


  Publicerat 2017-12-19
  Det pågår ett pilotprojekt med medborgardialog som handlar om utveckling av Henåns och Svanesunds centrum.
  Medborgardialog som pilotprojekt

Kommunen finns till för dig

Vi vill att du ska vara med och påverka så att Orust blir ännu bättre. Det kan du göra genom att bland annat lämna in medborgarförslag, delta på kommunfullmäktiges möten eller rösta i kommunvalet.

Våra sammanträden med kommunstyrelsen och i vissa delar miljö- och byggnadsnämndes sammanträden är öppna för dig att besöka och lyssna.

Det politiska arbetet

Kommunen styrs av politiker som valts direkt av medborgarna. Det betyder att du som medborgare har stora möjligheter att påverka och kontrollera hur kommunen utför uppdragen.

Vi har webbsändningar från kommunfullmäktige som är vårt högsta beslutande organ. Du kan se vilka politiker som sitter i våra olika nämnder.

Du kan ta del av vad nämnderna kommer att ta upp på sina sammanträden i våra kallelser och läsa om vilka beslut politikerna har fattat i våra protokoll.

Register över förtroendevalda politiker

I registret finns alla Orust kommuns förtroendevalda politiker med kontaktuppgifter. Här kan du också se vilka politiska uppdrag de har.

Insyn

Vi är skyldig att föra dagbok över (diarieföra) de handlingar som kommunen tar emot och skickar. Varje nämnd har ett eget diarium. De flesta handlingar som kommer in till kommunen är i regel offentliga och får läsas och kopieras av alla.

Återställ
Hjälp oss bli bättre