Orust logotyp, vapen med en gul ekkrans och tre fiskar av arten långa som hänger på tork.
Käringötrafiken, foto.

Käringötrafiken

Näringsliv och arbete
Återställ
Visa kontaktuppgifter

Näringsliv och arbete

Båter i vatten, foto.

Öppna varv i slutet av augusti är nordens största flytande båtmässa.

Vi är både en stor arbetsgivare och vi arbetar med näringslivsutveckling och arbetsmarknadsfrågor. Det finns många företag på Orust och de kännetecknas av småskalighet och entreprenörskap.

 • Nominerade till Årets företagare


  Publicerat 2018-03-15
  Företagarna på Orust har presenterat vilka sex företag som är nominerade att bli Årets företagare och Årets unga företagare på Orust. Vi säger grattis till alla nominerade och den 27 april får vi veta vem som får titeln.
  Nominerade till Årets företagare
 • Företagsbesök


  Publicerat 2018-03-02
  Den 1 mars genomförde vi en gemensam företagsturné i våra tre kommuner.
  Företagsbesök
 • Feriepraktik sommaren 2018


  Publicerat 2018-03-01
  Den 1-31 mars är ansökan öppen för dig som vill söka till sommarens feriepraktik.
  Feriepraktik sommaren 2018
 • Skatteverket informerar


  Publicerat 2018-02-20
  Har du nyligen startat företag eller funderar att starta? Då är du välkommen på Skatteverkets information för aktiebolag.
  Skatteverket informerar
 • Sommarvikarier


  Publicerat 2018-02-13
  Vi söker sommarvikarie till dag-, kväll- och nattjänstgöring i varierande sysselsättningsgrad inom Vård och omsorg samt Stöd och omsorg. 

  Sommarvikarier

Kommunen som arbetsgivare

Vi har runt 1 200 medarbetare. Hos oss jobbar undersköterskor, lärare, administratörer, socialsekreterare, ingenjörer, förskollärare, lokalvårdare och ett flertal andra yrkesgrupper.

Relaterad information

Näringslivet

Näringslivet i kommunen är småskaligt med många entreprenörer. Här finns runt 2 000 företag, de flesta med en till tio anställda. Flera företag har ledande positioner inom sina respektive områden. Näringsliv kretsar till stor del kring båtbyggeri. Även om tillverkningen minskat är branschen stor med verksamheter som båttillbehör, båtvård, reparationer och båtförvaring.

Närheten till Göteborg och E6:an är faktorer som gör Orust till en intressant plats att etablera sig på.

Vi arbetar tillsammans med en rad olika näringslivsorganisationer för att utveckla kommunens företagande. Vi har också näringslivsutvecklare som är en dörr in för företagare och oftast den första kontakten i frågor om att etablera och utveckla företag. 

Öppet Varv, Skandinaviens största segelbåtmässa

Varje år i slutet av augusti är det Öppet Varv, som är Skandinaviens största segelbåtmässa, i Ellös under tre dagar. Då lockas båtälskare från hela världen hit.

Båten och havet

Båtar från Orust står för kvalitet och väcker respekt i båtkretsar världen över. Orust är mest känt för tillverkning av fritidsbåtar på både stora och mycket små varv. Varannan båt som exporteras från Sverige kommer från Orust. Även företag som sysslar med tillbehör, båtvård och båtförvaring är på frammarsch. Kommunen driver även några av de populäraste hamnarna i Bohuslän. Vi har ungefär 18 000 gästhamnsnätter på en säsong. 

Havet innebär också turism. Det finns massor att uppleva på Orust och turistföretagen är nästan lika många som upplevelserna. 

Södra Bohuslän Turism AB är ett gemensamt turistbolag som marknadsför regionen Orust, Stenungsund, Kungälv och Tjörn. 

Arbetsmarknadsfrågor

Vi har en arbetsmarknadsenhet som en resurs för dig som står utanför arbetslivet. Arbetsmarknadsenheten ansvarar även för feriepraktik för ungdomar.

Relaterad information

Återställ
Hjälp oss bli bättre