Orust logotyp, vapen med en gul ekkrans och tre fiskar av arten långa som hänger på tork.
Orust Båtbyggarutbildning, Henån, foto.

Orust Båtbyggarutbildning, Henån

Uppleva och göra
Återställ
Visa kontaktuppgifter

Uppleva och göra

Kajakpaddlare i vår unika skärgård, foto.

Här kan du strosa runt i traditionsrika fiskesamhällen. Du kan bada från klipphällar i glittrande hav eller i svalkande insjöar.

Landskapet skiftar från skog och jordbruksbygd till fiskelägen och bilfria öar. Orust är historiskt präglat av båtbyggeri, jordbruk och fiske.

Vi har ett aktivt kulturliv hela året. På sommaren exploderar det med musik-, teater- och konstupplevelser runt om i kommunen och du kan uppleva visor, rock eller jazz på en mysig restaurang vid strandkanten.

 • Påskboken


  Publicerat 2018-03-22
  Från och med tisdag 27 mars kan du hämta ett häfte med instruktioner och ägg på biblioteket. Alla barn som lämnar in ifyllt påskägg på påsklovet eller senast 13 april får en bok. Glad påsk!
  Påskboken
 • Konstvandringen Södra Bohuslän


  Publicerat 2018-03-15
  Under påskhelgen är du välkommen att besöka konstnärer i Södra Bohuslän i deras ateljéer och verkstäder. Konstvandringen pågår från den 30 mars till den 2 april.

  Konstvandringen Södra Bohuslän
 • Konstvandringen i Kulturhuset Kajutan


  Publicerat 2018-03-12
  I år är konstvandringen ett samarrangemang med KVIRR - Konstvandringen I RanRike. På Kajutan ställer som vanligt de konstnärer ut som är med på Konstvandringen och är verksamma på Orust.
  Konstvandringen i Kulturhuset Kajutan
 • Vårens kulturprogram


  Publicerat 2018-01-18
  Vårens program erbjuder förhoppningsvis något för alla. Som vanligt blir det föreläsningar inom olika ämnen, författarbesök, teaterföreställningar och musikprogram. I år finns det två foldrar, en för barn- och ungdomar och en för vuxna.
  Vårens kulturprogram
 • Gratis att låna film på biblioteket


  Publicerat 2018-01-18
  Nu är det gratis att låna filmer på biblioteket. Lånetiden är 1 vecka.
  Gratis att låna film på biblioteket

Återställ
Hjälp oss bli bättre