Orust logotyp, vapen med en gul ekkrans och tre fiskar av arten långa som hänger på tork.
Buskären, foto.

Buskären

Uppleva och göra
Återställ
Visa kontaktuppgifter

Bibliotek

På Orust finns bibliotek i Henån, Svanesund, Ellös och Varekil. På Gullholmen finns en utlåningsstation. På bibliotekets webbplats Bibliotek i Väst – biv.se - kan du söka efter böcker, reservera och göra omlån.

Henåns bibliotek
 • Vårens kulturprogram


  Publicerat 2018-01-17
  Vårens program erbjuder förhoppningsvis något för alla. Som vanligt blir det föreläsningar inom olika ämnen, författarbesök, teaterföreställningar och musikprogram. I år finns det två foldrar, en för barn- och ungdomar och en för vuxna.
  Vårens kulturprogram
 • Fredagsmys


  Publicerat 2018-01-15
  Varannan gång sagostund där vi ramsar, sjunger och läser sagor tillsammans. Varannan gång Minibio, korta filmer som bygger på barnböcker. För barn från ca 3-6 år, men även syskon är välkomna. Fri entré, ingen anmälan.
  Fredagsmys
 • Bokklubb i Henåns bibliotek


  Publicerat 2018-01-12
  För dig som går i trean, fyran, femman och sexan. Tillsammans pratar vi böcker, läser, pysslar och fikar. Vi träffas en torsdag i månaden. Fri entré, ingen anmälan. Välkommen!
  Bokklubb i Henåns bibliotek
 • Sägner i hembygd


  Publicerat 2018-01-10
  Gun Jarnedal delar med sig av folksägner från bygden. Muntligt berättande är en urgammal nyhet som alltid funnits och alltid kommer att finnas. Det är vår äldsta kulturyttring. Kom och berätta dina sägner.
  Sägner i hembygd
 • Boktugg på Öppna förskolan


  Publicerat 2018-01-10
  Vi läser, ramsar och utforskar böcker tillsammans.
  Boktugg på Öppna förskolan

Orust bibliotek och Bibliotek i Väst

Orusts bibliotek samarbetar med biblioteken i Ale, Kungälv, Lilla Edet, Stenungsund, Tjörn och Öckerö. Tillsammans är vi Bibliotek i Väst (BiV) Vi har en gemensam webbplats där du kan söka, reservera och göra omlån.

Relaterad information

Återställ
Hjälp oss bli bättre