Orust logotyp, vapen med en gul ekkrans och tre fiskar av arten långa som hänger på tork.
Gullholmen och Islandsberg, foto.

Gullholmen och Islandsberg

Utbildning och barnomsorg
Återställ
Visa kontaktuppgifter

Aktuellt på Öppna förskolan

Vi fyller på med aktiviteter efter hand på den här sidan.

Träff för dig med tvillingar

Höstens första träff för er med tvillingar är onsdagen den 8 november och 6 december. Till dessa behöver du inte anmäla dig. Ni är självklart välkomna till andra grupper i vår verksamhet. Välkomna!

Spädbarnsmassage

Nästa kursstart startar den 16 november. Vi erbjuder fika till en kostnad av 10 kronor. Anmäl dig till oss på telefon 0304 33 45 99.

Utelek

Gården är öppen för utelek. Välkomna!

Fotografering

Måndagen den 20 november kommer en fotograf till Öppna förskolan på besök. I mitten av oktober kommer vi att sätta upp ett schema hos oss, där du som är intresserad av att fotografera ditt barn, kan boka en tid. Ni familjer som inte deltar i vår verksamhet idag, är välkomna att skriva upp sig på för en tid till fotografering från och med den 13 november. Tid ges i mån av plats. Välkomna!

Höstpromenad

Måndagen den 16 oktober gör vi en höstpromenad tillsammans med personal från biblioteket. Vi samlas på Öppna förskolan mellan 8.30-10.00. Från cirka kl 9.00 kommer vi att ha fika till självkostnadspris, 10 kronor per familj. Kl 10.00 går vi en tipspromenad genom Henån till biblioteket. Där bjuds vi på frukt, får information och kan ställa frågor om biblioteket. Vi avslutar med en gemensam sångstund och prisutdelning. Välkomna!

Kursen Trygghetscirkeln

Torsdagen den 5 oktober startar vi kursen Trygghetscirkeln i vöra lokaler på Öppna förskolan. Det är en modell som ger dig möjlighet att få ökad förståelse för ditt barn och dig själv som förälder. Målet är att ditt barn ska få hjälp att känna en trygghet i sig själv, så att barnet växer växer upp stärkt att möta livets utmaningar.

  • Kursen vänder sig till familjer med barn i åldern 0-5 år.
  • Det är 7 träffar som pågår i 1,5 timme varje gång.
  • Kursen är kostnadsfri och frivillig men det är viktigt att försöka vara med varje gång.
  • Kursen sker på torsdagar kl 15.30-17.00 och startar när vi fått minst fem anmälda deltagare. OBS! Ingen träff veckorna 42, 44, 47 och 49.
  • Det kommer att finnas kaffe och smörgås till självkostnadspris.
  • Sofia Hedberg är ledare. Hon arbetar som psykolog på Barnmorskemottagningen och BVC. Sofia är också certifíerad ledare för Trygghetscirkeln. En av oss pedagoger på Öppna förskolan kommer också att vara med.
  • Du anmäler till kursen hos oss på Öppna förskolan på telefon 0304-33 45 99.

Välkomna!

 

Boktugg

Barnbibliotekarien kommer till oss på besök. Vi läser, ramsar och utforskar böcker tillsammans. Vi pratar också om betydelsen av detta för barns språkutveckling.

  • Tisdag den 24 oktober och 5 december klockan 9.45-10.15 för barn i åldern 0-12 månader.
  • Torsdag den 5 oktober och 16 november klockan 9.45-10.15 för barn i åldern 0-6 månader.
  • Du behöver inte anmäla dig till hos oss på Öppna förskolan.

Välkomna!

 

Återställ
Hjälp oss bli bättre