Orust logotyp, vapen med en gul ekkrans och tre fiskar av arten långa som hänger på tork.
Stillingsön, foto.

Stillingsön

Utbildning och barnomsorg
Återställ
Visa kontaktuppgifter

Vuxenutbildning

På Vuxenutbildningen har vi kontinuerlig antagning och det innebär att de flesta kurser finns under huvuddelen av året. Det innebär att du själv kan påverka när du börjar och avslutar en kurs. För heltidsstudier räknas 20 poäng per vecka.

Inom Vuxenutbildningen kan du studera i klassrum tillsammans med andra några lektioner i veckan eller studera på distans med enstaka träffar under kursens gång.

Vissa kurser kan du studera på kvällstid och du kan även anmäla dig för att göra prövning eller validera dina kunskaper.

Har du önskemål om att studera hos oss uppmanar vi dig att ta kontakt med en studie- och yrkesvägledare för upprättande av en individuell studieplan.

Vi har kontinuerlig antagning till SFI, Särskild utbildning för vuxna, Grundläggande vuxenutbildning och Gymnasial utbildning. Undantaget är sammanhållande yrkesutbildningar och enstaka kurser inom vuxenutbildningen.

Rätt till kommunal vuxenutbildning

Från och med 1 januari 2017 är det en rättighet att gå utbildningar inom kommunal vuxenutbildning (komvux) för att bli behörig till högskola eller yrkeshögskola. Rätten omfattar utbildningar inom komvux på gymnasial nivå för att uppnå:

  • grundläggande behörighet till högskoleutbildning på grundnivå som vänder sig till nybörjare
  • en eller flera särskilda behörigheter till högskoleutbildning på grundnivå som vänder sig till nybörjare
  • grundläggande behörighet till yrkeshögskola
  • en eller flera särskilda kunskaper för utbildning på yrkeshögskola.

Det är möjligt att läsa in en eller flera behörigheter och/eller särskilda kunskaper, dock endast en i taget. Grundläggande behörighet krävs innan det är möjligt att läsa in särskild behörighet alternativt särskilda kunskaper. Det är hemkommunen som ansvarar för att erbjuda utbildning eller betala för den i annan kommun eller landsting. Om det finns flera alternativa utbildningar för grundläggande behörighet bestämmer hemkommunen vilken utbildning som ska erbjudas.

Skolverket - Rätt till komvuxlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster


Återställ
Hjälp oss bli bättre