Orust logotyp, vapen med en gul ekkrans och tre fiskar av arten långa som hänger på tork.
Slussen, foto.

Slussen

Återställ
Visa kontaktuppgifter

Publicerat 2016-02-19

Årets första frukostmöte blir soligt

Vi kan inte garantera att solen skiner när årets första frukostmöte arrangeras i Kulturhuset Kajutan. Däremot garanterar vi mycket kunskap och diskussion om el och solenergi.

Fotomontage  Kulturhuset och kontoret på Lunden

Månadens värdföretag Processkontroll finns på Lundens industriområde. Frukostmötet däremot hålls på Kulturhuset Kajutan.

Program

  1. 07:30 Välkomna/frukost
  2. Hugo Franzén, solceller och elproduktion
  3. Petter Bergman, Cykelvänlig arbetsplats
  4. Presentation av värdföretaget Processkontrol Elektriska AB, Ingemar Gustavsson
  5. 09:00 avslutning

 

Värd för frukostmötet fredag den 26 februari är Processkontroll Elektriska AB. Företaget arbetar med elinstallationer för både lågspänning och högspänning. De arbetar med el, tele och automation inom områden som industri, förvaltning, egnahem och infrastruktur. Företaget utför också tunga elinstallationer, exempelvis i stora hamnar. Detta är installationer som sparar mycket energi.

Proceskontroll har sina lokaler på Lundens industriområde i Henån där de etablerade sig 2012.

Solceller och elproduktion

Frukostmötets föreläsare är Hugo Franzén från Solar Solution som berättar om solceller och elproduktion. Hugo Franzén är energikonsult med solenergi som specialitet. Han beskriver teknik och viktiga förutsättningar för att du ska kunna göra en lyckad satsning på sol-el. Enligt Franzén är det i dag ett realistiskt alternativ för småhusägare att producera sin egen el med hjälp av ett solcellssystem.

Cykelvänlig arbetsplats

Petter Bergman är energirådgivare i STO-kommunerna. Han kommer att berätta om Cykelvänlig arbetsplats. För att uppmuntra arbetsplatser som gör det lätt för medarbetarna att välja cykeln finns utmärkelsen Cykelvänlig arbetsplats som är öppen för alla arbetsplatser i Västra Götaland och Halland. Bakom Cykelvänlig arbetsplats står Västra Götalandsregionen. Att delta är kostnadsfritt för din arbetsplats.

Tid och plats

Fredag den 26 februari
Klockan 07:30 till 09:00
Kulturhuset Kajutan i Henån

Pris

20 kronor

Anmälan senast onsdagen den 24 februari 

Du anmäler dig till frukostmötet på något av dessa sätt.
telefon, 0304-33 43 15
e-post, kommun@orust.se

Välkomna!

Relaterad information

Återställ
Hjälp oss bli bättre