Orust logotyp, vapen med en gul ekkrans och tre fiskar av arten långa som hänger på tork.
Färjan Venus, Svanesund, foto.

Färjan Venus, Svanesund

Återställ
Visa kontaktuppgifter

Publicerat 2017-04-18

Engagerande och matnyttig upphandlingsträff

Det var många besökare som deltog i den informationsträff på temat offentlig upphandling, som genomfördes på Stenungsbaden den 16 mars.

En kvinna som föreläser.

Ulrica Dyrke, Företagarna, föreläser på Upphandlingsseminarium Stenungsbaden 2017.

Arrangemanget var ett samarbete mellan STO-kommunerna och Företagarna i respektive kommun.

Till träffen var Ulrica Dyrke, jurist på Företagarna med specialkompetens inom offentlig upphandling, inbjuden tillsammans med upphandlingsansvariga från kommunerna. Ulrica inledde med en presentation om matnyttig information och handfasta råd om hur småföretagare kan lyckas med offentlig upphandling.

Jörgen Svensson, som driver Henåns Glasmästeri och Ramaffär samt Berts Glas i Stenungsund, var en av besökarna.
- Ulrikas föreläsning var intressant och framförallt att få veta att direktupphandling förekommer ända upp till 500 000:- menar Jörgen.

De upphandlingsansvariga i kommunerna samlades efter Ulricas presentation i en paneldiskussion, där även Ulrica själv deltog och svarade på frågor.

-Det roligt att höra att det jobbas tillsammans och på liknande sätt i alla tre kommuner fortsätter Jörgen.

Det som Jörgen blev mest uppmärksammad på var att det är viktigt med en dialog mellan företagen och upphandlarna. Han tillägger också att det var intressant att höra att företagen inom kommunerna ska informera om vad de kan, så att upphandlarna är medvetna om att detta finns inom kommunen eller närliggande kommuner.

Kommunerna har som ambition att arrangera en uppföljningsträff på temat upphandling. Har du tankar eller idéer om vad som är viktigt för dig att ta del av i en sådan träff, kontakta gärna vår näringslivsutvecklare Petra Ohldin Lampinen.

Relaterad information

Återställ
Hjälp oss bli bättre