Orust logotyp, vapen med en gul ekkrans och tre fiskar av arten långa som hänger på tork.
Måseskär, foto.

Måseskär

Återställ
Visa kontaktuppgifter

Publicerat 2015-08-21

Frukostmöte med en Generaldirektör

För 15 året i rad inledde vi Öppna Varv med ett frukostmöte. Det är första gången som vi gästats av en Generaldirektör på ett frukostmöte.

tre män och en kvinna

Anders Granhed, Scanfjord • Robert Johansson och Annalena Göransson, RJ Närproducerat • Stig Orustfjord, Generaldirektör Livsmedelsverket

I september 2013 blev Stig Orustfjord Generaldirektör för Livsmedelsverket. Stig har en lång karriär från olika myndigheter. Bland uppdragen märks överdirektör vid Försäkringskassan, länsöverdirektör vid Länsstyrelsen i Stockholms län samt chef för äldre- och handikapp- omsorgen i Stockholms stad. Men framförallt är han född och uppväxt på Orust.

Stig berättade om de utmaningar som Livsmedelsverket har. Vi som konsumenter ska känna oss trygga med de livsmedel som vi köper. Ett stort problem är att vi äter för mycket salt i Sverige. Livsmedelsverket håller även på att arbeta fram ett klassificeringsystem där du kan ska kunna se hur farligt ett livsmedel verkligen är och inom fyra år vill Livsmedelsverket vara en av de fem bästa i Europa.

Årets Företagare

Årets företagare 2014 Robert Johansson och Annalena Göransson från RJ Närproducerat, presenterade sitt företag och berättade om hur de byggt upp det för att uppfylla sin närproducerande profil. Företagets ledord är ”Värna om vår natur – handla närproducerat.”

Musslor och företagande

Anders Granhed är Vd och ägare till Scanfjord AB, som startade 1979. Företaget är Sveriges största inom sin bransch. Anders att berättade om musselnäringen och vad Scanfjord arbetar med idag och han vill vara med i forskning och utvecklingsprojekt.

Anders efterlyste samverkanspartner eftersom han vill att hans bransch också ska bli stor inom turistnäringen. Redan idag finns det musselsafari och Scanfjords musslor serveras på restuaranger, men det finns plats för flera företag inom musselbranchen på Orust.

Fullt hus på Orust Golfklubb

Återställ
Hjälp oss bli bättre