Orust logotyp, vapen med en gul ekkrans och tre fiskar av arten långa som hänger på tork.
Morlanda brygga, foto.

Morlanda brygga

Återställ
Visa kontaktuppgifter

Publicerat 2015-05-08

Unga Landsbygdspriset i Väst

Vi säger grattis till årets pristagare Madelene Holmström och Erik Lyräng, som driver Restaurang och Café Bryggvingen och Lyröns Fisk och skaldjur utanför Orust. Det är första gången priset delas ut.

Foto på Erik och Madelene som sitter vid ett bord

Erik Lyräng och Madelene Holmström, Restaurang och Café Bryggvingen och Lyröns Fisk och skaldjur

Västra Götalandsregionens regionutvecklingsnämnd har utsett årets två vinnare av nyinstiftade Unga Landsbygdspriset i Väst. De första vinnarna att prisas är Madelene Holmström och Erik Lyräng som prisades som Årets unga företagare på Orust 2013.

Utifrån sina yrkeskompetenser fiske, mat och musik har paret på egen hand byggt upp sin firma med restaurang, fiske och fiskaffär med god omsättning och vinst.

- Genom en nyskapande kombination med restaurang med egna råvaror, musikinslag och gästhamn har paret möjliggjort ett framgångsrikt företagande med stora sysselsättningseffekter sommartid, kommenterar prisutdelare Tina Ehn, ledamot i regionutvecklingsnämnden.

Pris för att stimulera kreativitet på landsbygden

Totalt kom det in 33 giltiga nomineringar med stor geografisk spridning i Västra Götaland, jämn könsfördelning och stor variation av branscher och affärsområden.

Priset har instiftats för att bidra till att mobilisera och synliggöra ungt företagande och stimulera ny kreativitet på landsbygden. Det delas årligen ut till personer 15-30 år som på ett framgångsrikt sätt har startat eller drivit företag. Den huvudsakliga omsättningen ska vara på landsbygden eller i tätort med högst 10 000 invånare. Landsbygdsdefinitionen innefattar i praktiken hela Västra Götaland förutom de 20 största tätorterna. Det kan handla om traditionellt lantbruksföretagande eller företagande inom helt andra branscher.

Priset värdesätter bland annat nyskapande och drivkraft, ekonomisk framgång, miljöhänsyn, sociala aspekter, samhällsnytta och nya arbetstillfällen.

Återställ
Hjälp oss bli bättre