Orust logotyp, vapen med en gul ekkrans och tre fiskar av arten långa som hänger på tork.
Dambadhuset Käringön, foto.

Dambadhuset Käringön

Återställ
Visa kontaktuppgifter

Publicerat 2017-06-28

Förbättrad tillgång till akut vård

På kort tid har beredskap och tillgång på akut vård ökat avsevärt för invånarna i Orust kommun säger ambulansverksamheten inom NU-sjukvården.

Sammantaget har så akutberedskapen för invånarna i Orusts kommun förbättrats avsevärt. Flera aktiviteter i syfte att förbättra tillgängligheten har genomförts under 2017.

–Jag kan med glädje konstatera att vi på kort tid och genom flera olika aktiviteter ökat säkerheten för Orustborna, säger Björn Kalin verksamhetschef för ambulansverksamheten NU-sjukvården.

Sedan slutet på 2016 har ambulansverksamheten arbetat aktivt med att stärka upp beredskapen i området omkring Orust med god effekt. Andelen larm som nås inom 20 minuter har ökat.

Under våren har också ett mobilt vård team med personal från vårdcentralen i Henån startat sitt arbete. Detta har ökat tillgängligheten för de patienter som av någon anledning har svårt att ta sig till sin vårdcentral.

I april gick Orust med i Samverkande sjukvård. Detta medför bland annat att hemsjukvårdens sjuksköterskor är tillgängliga för akuta uppdrag i väntan på att ambulans anländer

Inom kort kommer nu också räddningschef i beredskap att larmas på misstänkta hjärtstopp i väntan på att ambulans anländer. Denna patientgrupp är den som är allra mest tidskritisk och tidig hjärt-lungräddning och defibrillering är solklart viktigaste faktorn för ökade chanser till överlevnad.

Relaterad information

Återställ
Hjälp oss bli bättre