Orust logotyp, vapen med en gul ekkrans och tre fiskar av arten långa som hänger på tork.
Ängs brygga, foto.

Ängs brygga

Återställ
Visa kontaktuppgifter

Publicerat 2017-08-14

Kontaktpersoner sökes – bli någons kompis

Vill du göra skillnad för en medmänniska?

Vi söker kontaktpersoner till personer i varierande åldrar med olika funktionsskillnader – det kan vara fysiska, psykiska och/eller intellektuella. 

Vad innebär det att vara kontaktperson

Som kontaktperson är du en medmänniska och kompis till någon som behöver socialt stöd. Du bidrar så att en person med en funktionsnedsättning ges möjlighet att leva som andra. Du kan exempelvis delta vid olika fritidsaktiviteter, följa med på en fika, gå på bio eller ta en promenad. Du jobbar med ungdomar eller med vuxna utifrån dina egna önskemål. Du förväntas inte ge professionellt stöd. Du är istället någon som den enskilde kan prata med och som ger ett stöd i vardagen.

Får jag någon ersättning

Att vara kontaktperson är ett uppdrag som bygger på frivillighet. Du ersätts med ett arvode och en omkostnadsersättning. Arvodet är skattepliktigt och kan variera beroende på uppdragets omfattning. Omkostnadsersättningen ska täcka de utlägg som du har i samband med ditt uppdrag.

Innan du påbörjar ditt uppdrag måste du lämna in ett utdrag från belastningsregistret.

Hur får jag mer information

Om du vill veta mer om hur det är att vara kontaktperson är du välkommen att höra av dig till vår växel 0304-33 40 00 så kopplas du till rätt person.

Relaterad information

Återställ
Hjälp oss bli bättre