Orust logotyp, vapen med en gul ekkrans och tre fiskar av arten långa som hänger på tork.
Hälsö Stigfjorden, foto.

Hälsö Stigfjorden

Återställ
Visa kontaktuppgifter

Publicerat 2018-01-31

Vill du delta i det viktiga arbetet för integration

Det finns många möjligheter att göra en betydelsefull insats. Du kanske kan delta på Språkcafé en och en halv timme per vecka eller bli kompis med någon av våra nyanlända. Du kanske kan erbjuda ett boende, det finns fortfarande behov av bostäder.

Språkcafé i Henån

Kom och träffa våra nya invånare som vill tala svenska med dig. Du är värdefull och kan göra en stor och betydelsefull insats genom att delta på Språkcafé en och en halv timme per vecka. Du kommer lära känna människor från andra kulturer. Vi har dessutom trevliga aktiviteter under året. 

Du är välkommen till Språkcafé

  • torsdagar
  • klockan 13:00-14:30

Språkcaféet håller till i Orust Gymnasieskola och Vuxenutbildningens lokaler på Skolvägen 1 i Henån. Det är den svarta byggnaden mellan idrottshallen och Henåns skola.

Har du frågor kan du ringa våra volontärer Birgitta eller Bo på telefon 070-542 12 43. Vill du ha sällskap dit första gången kontaktar du också Birgitta och Bo.

Vill du bli kompis med en nyanländ

Det finns ett stort behov bland nyanlända att träffa människor och träna på att tala svenska. Om du inte har tid att delta på Språkcafé så finns det möjlighet att bli matchad med någon som har liknande intressen som du.

Kontakta vår integrationssamordnare via vår växel 0304-33 40 00 för mer information.

Hyr ut till nyanlända

Det finns fortfarande behov av boende till nyanlända flyktingar med uppehållstillstånd som anvisas till vår kommun.

Har du kanske en stuga, en lägenhet eller del i en fastighet att hyra ut? Kontraktet skriver du direkt med den nyanlände.

Bostaden ska ha egen ingång, det ska finnas ett eget kök med kyl och frys samt badrum. Tvättmöjligheter ska finnas i eller i nära anslutning till bostaden.

Relaterad information

Återställ
Hjälp oss bli bättre