Orust logotyp, vapen med en gul ekkrans och tre fiskar av arten långa som hänger på tork.
Måseskär, foto.

Måseskär

Återställ
Visa kontaktuppgifter

Publicerat 2017-08-28

Öppet Varv på Orust

Fredag till söndag den 25-27 augusti 2017 är du välkommen till årets båtfest, den flytande båtmässan Öppet Varv i Ellös Orust. Öppet Varv på Orust är Skandinaviens största båtmässa för segelbåtar.

Välkommen till en upplevelserik helg I Ellös på Orust. På Taubespelen berättade Carola om fina minnen från tidigare besök på Orust och familjens Hallberg-Rassy båt som de hämtade i Ellös.

Båtälskare från hela världen lockas till Öppet Varv på Orust i slutet av augusti varje år. Under tre dagar visar Hallberg-Rassy och många andra tillverkare sina båtar i vattnet i Ellös. På mässområdet finns som vanligt många tillbehörsutställare. 

Sedan 3 år är Orust kommun med som delarrangör. Du träffar oss i vår monter på mässområdet i Ellös.

Öppettider

  • Fredag och lördag klockan 10:00-18:00
  • Söndag klockan 10:00-16:00

Segelbåtar från minst sju olika nationer kommer att visas upp och det blir även ett antal världspremiärer. En är den helt nya Hallberg-Rassy 340 som har världspremiär på Öppet Varv i Ellös på Orust, 25-27 augusti.

Se varvet och båtbyggeriet

Öppet Varv är den enda mässan i världen där du kan se hur båtbyggeri går till. Det kommer att finnas många Hallberg-Rassybåtar som byggs och är i olika stadier inne i varvet. Vid vissa stationer pågår båtbyggeri även under mässhelgen. Du har möjlighet att gå markerade banor genom varvet fredag klockan 14:00-18:00, lördag klockan 10:00-18:00 och söndag klockan 10:00-16:00.

Foto på den flytande båtmässan i Ellös med många segelbåtar i hamnen.

Öppet varv i Ellös - Skandinaviens största segelbåtsmässa.

Öppet Varv i Ellös 2017 erbjuder en mängd nyheter

En båtmässa på Orust

En förbättring är att all mässverksamhet på Orust koncentreras till en hamn i år. Alla som bygg­er segelbåtar i trakten visar upp sina båtar i Ellös, vilket är enklare och bättre för både besökare och utställare. Därmed heter evenemanget inte längre Öppna Varv utan Öppet Varv.

Fem premiärer

Det kommer att finnas minst fem båtar som premiärvisas på Öppet Varv från olika båttillverkare.

Karibisk bar öppen även efter mässans öppettider

Även efter den officiella stängningstiden för mässan kommer den Karibiska baren mitt i hamnen att vara öppen för alla. Där serveras varm och kall mat och det finns fullständiga rätt­ig­heter. Krögare blir välrenommerade Kalaskockarna i Hneån.

Begagnade premiumbåtar från proffsmäklare

I en avgränsad del av hamnen erbjuds begagnade premiumbåtar, utställda av profess­ionella mäklarfirmor bland annat Båtagent, Navark, XLNT Yachting, Knape Marin och Hallberg-Rassy Deutschland GmbH.

Se Öppet Varv från en helikopter

Du kan se Öppet Varv från luften i en helikopter. Scandinavian Helicopter Center ordnar flygningar. Det kostar 400 kronor för vuxna och 350 kronor för barn.

Prova-på-segling

Stenungsunds Segelsällskap erbjuder gratis "prova-på-segling" med två stabila Tvåkronor. Du som inte provat förut eller är nyfiken på att lära dig mer, passa på att prova segling på Öppet Varv!

Segla radiostyrda båtar

Kom och prova på segling med radiostyrda segelbåtar från Liros Skandinavia på Öppet Varv.

Middag och föredrag med Rick Tomlinson

Som traditionen bjuder, kommer det att hållas ett intressant föredrag på lördagskvällen hos Hallberg-Rassy. Föredraget kommer att hållas på engelska av Rick Tomlinson, en av de allra bästa båtfotograferna i världen, och som dessutom regelbundet gör jobb för Hallberg-Rassy. Rick kommer att berätta om hur han fotograferar och han kommer även att visa foton från kappseglingar och arktiska seglingar. Föredraget är lördag den 26 augusti klockan 19:00. Det inleds med middag, följt av föredraget. Antalet platser är begränsat och du anmäler dig på Öppet varvs webbplats.

Öppet Varv och frukostmöte med Superskapare

Ett traditionellt sätt att inleda Öppet Varvshelgen är att besöka vårt frukostmöte. Fredagen den 25 augusti hälsar vi dig välkommen till frukost med tips från vår egen Superskapare. Platsen är restaurangen på Orust Golfklubb.

Återställ
Hjälp oss bli bättre