Orust logotyp, vapen med en gul ekkrans och tre fiskar av arten långa som hänger på tork.
Boxvik, foto.

Boxvik

Återställ
Visa kontaktuppgifter

Publicerat 2017-01-09

Ung Företagsamhet på Orust gymnasieskola

Eleverna på Orust gymnasieskola har under hösten startat upp UF-företag.

UF är en organisation som arbetar med att föra in entreprenörskap under skoltimmarna, vilket innefattar allt från grundskolan till gymnasiet. Eleverna får möjlighet under ett år pröva på att starta, driva och avveckla sitt UF-företag för att under studietiden lära sig företagandet olika cykler. Nu är det är eleverna på språkintroduktionsprogrammet som har startat företag.

I december hade de en minimässa på skolan och visade sina produkter. Mässan var välbesökt och bland besökarna fanns både politiker, press och tjänstepersoner. Det erbjöds lunch och försäljning av det eleverna producerat i de andra företagen. Det var en härlig stämning med stolta och glada elever, samt nyfikna besökare.

Eleverna på språkintroduktion har fått visa vad de kan och sätta det i ett sammanhang, som var mycket större än vad de någonsin kunnat ana när vi hade minimässan på gymnasiet, förklarar rektor Vendela Lekander.

Rektor och lärare har uppmärksammat att eleverna utvecklas mer som grupp sedan de börjat delta i UF. Eleverna har fått utveckla sina förmågor att ta ansvar och visa varandra respekt som ingår i ett kollektiv där det krävs mycket samverkan.

- Våra eleverna kommer att vara med på UF-mässan i mars berättar Vendela.

Alliance UF är ett UF-företag med elever som går på Orust gymnasieskola.

Återställ
Hjälp oss bli bättre