Orust logotyp, vapen med en gul ekkrans och tre fiskar av arten långa som hänger på tork.
Ellös, foto.

Ellös

Kommun och politik
Återställ
Visa kontaktuppgifter

Internationella projekt

Internationellt samarbete genom EU-projekt är ett sätt att driva kommunens utveckling framåt.

Fossilfria transporter - Ja tack! - Fossilfri 2030

Fjorton svenska kommuner i Fyrbodal, tjugofyra norska kommuner i Östfold och Follo samt Norska Elbilsföreningen och Gröna bilister, arbetar tillsammans med omställningen till fossilfria transporter i vår gränsregion.

Relaterad information

50 - 50, När energi räknas - Svanesunds förskolor

Svanesunds förskolor deltar som första förskola i ett internationellt miljöprojekt tillsammans med bland annat Imola i Italien, dessutom deltar grundskolor från ett 25-tal kommuner i Italien och Sverige. Projektet drivs av S.E.R.N. (Sweden Emilia Romagna Network) med säte i Bologna, Italien.

Framtidskuster

Projektet Framtidskuster är ett samarbetsprojekt inom Interreg IV A som pågick 2010-2012. Projektet syftade till att stärka hållbar utveckling och stärka ekonomisk tillväxt. Projektet hade deltagare från bland annat kommuner i Sverige, Danmark och Norge. Eftersom projektet innehöll en stor del forskning var universiteten i Lund och Göteborg med. Från vår kommun var det Käringön som forskarna studerade utifrån turism och destinationsutveckling i samverkan med lokalbefolkningen, entreprenörer och deltidsboende. Framtisdskuster fick Göteborgs universitets samverkanspris 2013. Samverkanspriset instiftades 2010 för att uppmärksamma goda insatser vad gäller samverkan mellan universitetet och dess omvärld. Prissumman är på 200 000 kr.

Brygga och sjö

Grindsbyvatten vid Ålgårds kvarn

Tre personer och en filmduk, foto

Forskare från Göteborgs universitet berättar om Framtidskuster på Käringön

Återställ
Hjälp oss bli bättre