Orust logotyp, vapen med en gul ekkrans och tre fiskar av arten långa som hänger på tork.
MUMA Myckleby, Torp, foto.

MUMA Myckleby, Torp

Näringsliv och arbete
Återställ
Visa kontaktuppgifter

Näringsliv och arbete

Båter i vatten, foto.

Öppna varv i slutet av augusti är nordens största flytande båtmässa.

Vi är både en stor arbetsgivare och vi arbetar med näringslivsutveckling och arbetsmarknadsfrågor. Det finns många företag på Orust och de kännetecknas av småskalighet och entreprenörskap.

 • Godkänt resultat på årets servicemätning


  Publicerat 2019-04-12
  En liten ökning sedan förra mätningen och ett godkänt resultat är slutsatsen när servicemätningen Insikt 2018 presenterats.
  Godkänt resultat på årets servicemätning
 • Heltidsarbete, en viktig fråga


  Publicerat 2019-04-09
  Vårt mål som arbetsgivare är att skapa goda arbetsvillkor och leverera en god kvalité på våra tjänster. Heltidsanställningar bidrar till att nå vårt mål om att vara en attraktiv arbetsgivare och det ger oss förutsättningar att leverera en god kvalité på våra tjänster.
  Heltidsarbete, en viktig fråga
 • Näringslivsrådets möte 2019-03-26


  Publicerat 2019-04-05
  Näringslivsrådet har haft sitt första möte för året. Det var också första mötet med nya kommunalrådet och oppositionsrådet.
  Näringslivsrådets möte 2019-03-26
 • Svensk Handels varningslista


  Publicerat 2019-02-21
  Varningslistan varnar för bluffakturor, företag med oseriösa försäljningsmetoder och för erbjudanden eller utskick som kan uppfattas som vilseledande.
  Svensk Handels varningslista
 • Skatteverkets informationsträffar


  Publicerat 2019-02-08
  Skatteverket erbjuder dig som företagare en mängd olika informationstillfällen i form av både fysiska träffar och webbseminarier.
  Skatteverkets informationsträffar

Kommunen som arbetsgivare

Vi har runt 1 200 medarbetare. Hos oss jobbar undersköterskor, lärare, administratörer, socialsekreterare, ingenjörer, förskollärare, lokalvårdare och ett flertal andra yrkesgrupper.

Relaterad information

Näringslivet

Här finns runt 2 000 företag, merparten är ensamföretagare följt av verksamheter med en till tio anställda. Flera företag har ledande positioner inom sina respektive områden och etablerade internationellt. Näringsliv kretsar till stor del kring båtbyggeri, även om tillverkningen minskat är branschen stor med verksamheter som båttillbehör, båtvård, reparationer och båtförvaring. De största branscherna inom kommunen sett till antal registrerade företag är dock byggverksamhet och företag inom jord-, skogs- och havsbruk.

Närheten till Göteborg, Norge och E6:an är faktorer som gör Orust till en intressant plats att etablera sig på.

Öppet Varv, Skandinaviens största segelbåtmässa

Varje år i slutet av augusti är det Öppet Varv, som är Skandinaviens största segelbåtmässa, i Ellös under tre dagar. Då lockas båtälskare från hela världen hit.

Båten och havet

Båtar från Orust står för kvalitet och väcker respekt i båtkretsar världen över. Orust är mest känt för tillverkning av fritidsbåtar på både stora och mycket små varv. Varannan båt som exporteras från Sverige kommer från Orust. Även företag som sysslar med tillbehör, båtvård och båtförvaring är på frammarsch. Kommunen driver även några av de populäraste hamnarna i Bohuslän. Vi har ungefär 18 000 gästhamnsnätter på en säsong. 

Havet innebär också turism. Det finns massor att uppleva på Orust och turistföretagen är nästan lika många som upplevelserna. 

Södra Bohuslän Turism AB är ett gemensamt turistbolag som marknadsför regionen Orust, Stenungsund, Kungälv och Tjörn.

Arbetsmarknadsfrågor

Vi har en arbetsmarknadsenhet som en resurs för dig som står utanför arbetslivet. Arbetsmarknadsenheten ansvarar även för feriepraktik för ungdomar.

Relaterad information

Återställ
Hjälp oss bli bättre