Orust logotyp, vapen med en gul ekkrans och tre fiskar av arten långa som hänger på tork.
Härmanö huvud, foto.

Härmanö huvud

Omsorg och hjälp
Återställ
Visa kontaktuppgifter

Familjecentral

Familjecentralen Orust, i centrala Henån, är en mötesplats för blivande föräldrar och familjer med yngre barn

Här träffar du pedagoger, socialtjänstens familjebehandlare, barnmorskor, BVC-sköterskor samt mödra- och barnhälsovårdspsykolog.

Vi är en hälsofrämjande, generell, tidigt förebyggande och stödjande verksamhet. Hos oss finns mödrahälsovård, barnhälsovård, öppen förskola och socialtjänst med inriktning mot förebyggande arbete.

Foto på huset och ingången

Familjecentralen Orust hittar du på Kaprifolvägen 2B i Henån, i samma byggnad som vårdcentralen och Folktandvården.

Barnmorskemottagningen

Att bli förälder kan vara det största som händer i livet. Hos oss får du vård under och efter graviditet, samt stöd inför att bli förälder.

Du kan också få råd om vilket preventivmedel som passar just dig samt testa dig för könssjukdomar.

På barnmorskemottagningen tar du även det viktiga cellprovet.

Öppna förskolan

Här kan hela familjen träffa nya vänner, leka, skapa, sjunga, fika och mycket mer. Vi är två pedagoger som du träffar varje dag. Med oss kan du bolla idéer, frågor och funderingar. Det är vi som, tillsammans med er familjer, utformar verksamheten.

Relaterad information

Barnavårdcentralen

Barnhälsovårdens uppgift är att tillsammans med dig se till att ditt barn får den hälsovård som behövs för att utvecklas, växa och må bra. Vi finns också här för att ge dig som förälder stöd i din föräldraroll.

Mödra- och barnhälsovårdspsykolog

Psykologen ger stödsamtal och rådgivning i föräldraskapet. Målgruppen är blivande föräldrar eller föräldrar med barn upp till barnet påbörjar förskoleklass. Kontakt med psykolog kan förmedlas genom barnmorskemottagningen, barnavårdscentralen eller genom egen kontakt via e-tjänster eller telefon.

Återställ
Hjälp oss bli bättre