Orust logotyp, vapen med en gul ekkrans och tre fiskar av arten långa som hänger på tork.
Ellös gästhamn, foto.

Ellös gästhamn

Uppleva och göra
Återställ
Visa kontaktuppgifter

Uppleva och göra

Kajakpaddlare i vår unika skärgård, foto.

Här kan du strosa runt i traditionsrika fiskesamhällen. Du kan bada från klipphällar i glittrande hav eller i svalkande insjöar.

Landskapet skiftar från skog och jordbruksbygd till fiskelägen och bilfria öar. Orust är historiskt präglat av båtbyggeri, jordbruk och fiske.

Vi har ett aktivt kulturliv hela året. På sommaren exploderar det med musik-, teater- och konstupplevelser runt om i kommunen och du kan uppleva visor, rock eller jazz på en mysig restaurang vid strandkanten.

 • Konstutställning, Carl Posse


  Publicerat 2018-12-11
  15 december—10 januari i Kulturhuset Kajutan, Henån. Akvareller av Carl Posse. Vernissage 15 december klockan 11:00-14:00.
  Konstutställning, Carl Posse
 • Orust Turistinformation har adventsöppet


  Publicerat 2018-11-28
  Orust Turistinformation har samma öppettider som biblioteket, då kan du alltid hitta information, vare sig det finns personal på plats eller inte. Under advent kan du handla lokalt hantverk, presenter och souvenirer i butiken.
  Orust Turistinformation har adventsöppet
 • Orust på delad andraplats i Sverige


  Publicerat 2018-11-21
  Sedan 2012 har Ungdomens Nykterhetsförbund rankat Sveriges kommuner utifrån hur tillgången till en bra fritid för ungdomar ser ut. Rapporten från årets undersökning visar att Orust kommun hamnar på en delad andraplats, efter Ludvika och tillsammans med Kalmar.
  Orust på delad andraplats i Sverige
 • Författarnas Bästa Bibliotek 2018


  Publicerat 2018-11-20
  Kultur i Väst och Författarcentrum Väst har i år utsett Orusts, Tjörns och Öckerös bibliotek till författarnas bästa bibliotek 2018 för att de tre biblioteken genom ett kreativt samarbete lyckats boka intressanta författarbesök.
  Författarnas Bästa Bibliotek 2018
 • Orusts Stora Evert Taube-pris delades ut i Henån


  Publicerat 2018-11-09
  Föreningsveckan på Orust som avslutades med en magisk kväll i Henåns Sporthall. Kvällen inleddes med prisutdelningen och ett känslosamt gästspel av Bo Sundström och den avslutades i kikskrattstårar när Peter Apelgren beskrev hur han ser på det.
  Orusts Stora Evert Taube-pris delades ut i Henån
Återställ
Hjälp oss bli bättre