Orust logotyp, vapen med en gul ekkrans och tre fiskar av arten långa som hänger på tork.
Skeppersholme Käringön, foto.

Skeppersholme Käringön

Uppleva och göra
Återställ
Visa kontaktuppgifter

Uppleva och göra

Kajakpaddlare i vår unika skärgård, foto.

Här kan du strosa runt i traditionsrika fiskesamhällen. Du kan bada från klipphällar i glittrande hav eller i svalkande insjöar.

Landskapet skiftar från skog och jordbruksbygd till fiskelägen och bilfria öar. Orust är historiskt präglat av båtbyggeri, jordbruk och fiske.

Vi har ett aktivt kulturliv hela året. På sommaren exploderar det med musik-, teater- och konstupplevelser runt om i kommunen och du kan uppleva visor, rock eller jazz på en mysig restaurang vid strandkanten.

 • Biblioteket hjälper dig boka vaccinationstid


  Publicerat
  Du som är född 1956 eller tidigare och är listad på Capio Vårdcentral Orust kan få hjälp att boka tid för vaccination. Ring Henåns bibliotek på telefon 0304-334254.
  Biblioteket hjälper dig boka vaccinationstid
 • Digital första hjälpen hos biblioteket


  Publicerat
  På grund av covid-19 har vi inte kunnat erbjuda enklare IT-hjälp på plats i biblioteket. Men nu kan du få digital vägledning på distans.
  Digital första hjälpen hos biblioteket
 • Novelltävling 2021


  Publicerat
  Du som går i högstadiet på Orust kan vara med i bibliotekets novelltävling. Ämnet är fritt. Max. 4 A4-sidor. Skicka in ditt bidrag senast 30 maj.
  Novelltävling 2021
 • Biblioteken och covid-19


  Publicerat
  Biblioteken på Orust har öppet, men med minskade öppettider, minskad service och maxantal besökare. Vi håller oss uppdaterade med utvecklingen och ytterligare åtgärder kan genomföras med kort varsel.
  Biblioteken och covid-19
 • Nytt konstverk i centrala Henån


  Publicerat
  Möte vid vatten är namnet på det konstverk som Leo Pettersson skapat och nu är på plats i trädgården vid Saras och Karins hus i centrala Henån.
  Nytt konstverk i centrala Henån
Återställ
Hjälp oss bli bättre