Orust logotyp, vapen med en gul ekkrans och tre fiskar av arten långa som hänger på tork.
Malöleden, foto.

Malöleden

Uppleva och göra
Återställ
Visa kontaktuppgifter

Uppleva och göra

Kajakpaddlare i vår unika skärgård, foto.

Här kan du strosa runt i traditionsrika fiskesamhällen. Du kan bada från klipphällar i glittrande hav eller i svalkande insjöar.

Landskapet skiftar från skog och jordbruksbygd till fiskelägen och bilfria öar. Orust är historiskt präglat av båtbyggeri, jordbruk och fiske.

Vi har ett aktivt kulturliv hela året. På sommaren exploderar det med musik-, teater- och konstupplevelser runt om i kommunen och du kan uppleva visor, rock eller jazz på en mysig restaurang vid strandkanten.

 • Västerhavsveckan 2022


  Publicerat
  Västerhavsveckan vill uppmärksamma vår havsmiljö och de utmaningar Västerhavet står inför. Den 6-14 augusti bjuds det på havsnära aktiviteter längs hela västkusten. Det finns något för alla åldrar och det bästa av allt, nästan allt är gratis.
  Västerhavsveckan 2022
 • Enkät om friluftslivet


  Publicerat
  Ta tillfället i akt, svara på en enkät om friluftslivet på Orust. Gör din röst hörd och var samtidigt med i utlottningen om ett pris.
  Enkät om friluftslivet
 • Tour of Scandinavia


  Publicerat
  Onsdag den 10 augusti startar etapp 2 av cykelloppet Tour of Scandinavia i Mollösund. Målet för dagen är Strömstad. Det är världens bästa kvinnliga cyklister som kommer till Orust för WorldTour-tävlingen. I samband med det ordnas ett även ett cykellopp för barn.
  Tour of Scandinavia
 • Utställning, Robert Arvidsson


  Publicerat
  Robert Arvidsson visar upp delar av sin samling av modellbilar, lastbilsmodeller och löpsedlar och artiklar ur motortidskrifter. Vernissage lördag 30 juli klockan 11:00-14:00 i Kulturhuset Kajutan. Utställningen smygöppnar redan torsdag 28 juli. Välkomna.
  Utställning, Robert Arvidsson
 • Cykellopp för barn


  Publicerat
  Den 10 augusti kommer världens bästa kvinnliga cyklister till Orust för WorldTour-tävlingen Tour of Scandinavia. Starten går i Mollösund och i samband med det ordnas ett även ett cykellopp för barn.
  Cykellopp för barn
Återställ
Hjälp oss bli bättre