Orust logotyp, vapen med en gul ekkrans och tre fiskar av arten långa som hänger på tork.
Härmanö Gullholmen, foto.

Härmanö Gullholmen

Uppleva och göra
Återställ
Visa kontaktuppgifter

Uppleva och göra

Kajakpaddlare i vår unika skärgård, foto.

Här kan du strosa runt i traditionsrika fiskesamhällen. Du kan bada från klipphällar i glittrande hav eller i svalkande insjöar.

Landskapet skiftar från skog och jordbruksbygd till fiskelägen och bilfria öar. Orust är historiskt präglat av båtbyggeri, jordbruk och fiske.

Vi har ett aktivt kulturliv hela året. På sommaren exploderar det med musik-, teater- och konstupplevelser runt om i kommunen och du kan uppleva visor, rock eller jazz på en mysig restaurang vid strandkanten.

 • Konstutställning, Lions teckningstävling


  Publicerat
  Lions teckningstävling för elever i år 4 visas i Kulturhuset Kajutan den 27 oktober - 5 november. Årets temat är Frukt. I år blir det ingen traditionell prisutdelning på grund av covid-19.
  Konstutställning, Lions teckningstävling
 • Höstlov på Orust


  Publicerat
  Under höstlovet, den 26 oktober till 30 oktober erbjuder vi aktiviteter för barn och ungdomar.
  Höstlov på Orust
 • Lovaktivitet, Hemkodat


  Publicerat
  Gillar du att spela datorspel? Då kan du prova på att koda ditt egna datorspel i Scratch tillsammans med ungdomarna från Hemkodat. På biblioteken 27 och 28 oktober.
  Lovaktivitet, Hemkodat
 • Din åsikt om biblioteken är viktig för oss


  Publicerat
  Delta i vår enkätundersökning om biblioteken. Vi vill erbjuda en så bra service som möjligt. Därför är det viktigt för oss att veta hur du upplever vår biblioteksverksamhet, så att vi kan bli ännu bättre. Enkäten är digital och sista svarsdag är 1 november.
  Din åsikt om biblioteken är viktig för oss
 • Biblioteken på Orust och covid-19


  Publicerat
  Biblioteken följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer och håller för närvarande öppet. Däremot kan vissa program ställas in och vissa bibliotek stänga tillfälligt eller ändra öppettiderna på grund av personalbrist. Vi informerar om detta så fort vi kan på bibliotekets webbsida och i evenemangskalendern.
  Biblioteken på Orust och covid-19
Återställ
Hjälp oss bli bättre