Orust logotyp, vapen med en gul ekkrans och tre fiskar av arten långa som hänger på tork.
Ängs brygga, foto.

Ängs brygga

Uppleva och göra
Återställ
Visa kontaktuppgifter

Fritidsgårdar

Vi har två fritidsgårdar. I Henån ligger Ungdomens hus och i Svanesund finns fritidsgården i Ängås skola. LSS Café Fritid finns i Henåns skola.

Håll utkik på vår Facebook, där berättar vi om det som händer och vilka öppettider fritidsgårdarna har.

Foto på ett vitt hus

Ungdomens hus i centrala Henån.

Alla ungdomar från och med årskurs 7 och uppåt är välkomna att besöka oss på någon av våra två fritidsgårdar. Här kan du välja bland flera olika aktiviteter tillsammans med dina vänner. Spela biljard, airhockey eller pingis eller varför inte prova senaste spelet till Playstation. Det finns såklart även möjlighet för dig och dina vänner att skapa egna aktiviteter i samråd med fritidsledare.

Har du kanske ett intresse av kreativt skapande kan du spela in musik i en förstklassig studio, vara med i en skaparverkstad med mat- och bakverk samt pärla eller måla. Vi vill ta tillvara på allas kreativitet och kunskaper där fritidsledarnas uppgift är att inspirera och skapa förutsättningar för ungdomarnas idéer.

I Svanesund finns idrottshall och gym i anslutning till fritidsgård där det finns möjlighet för spontanidrott.

Ungdomens hus, Henån

Rörströms väg 2, 473 34 Henån
Telefon 072 468 51 69

Öppettider

  • Måndag-onsdag klockan 16:00-21:00
  • Fredag jämn vecka klockan 16:00 23:00

Fritidsgården Ängås

Rödsvägen 12, 472 32 Svanesund
Telefon 072 468 51 70

Öppettider

  • Tisdag och torsdag klockan 17:00-21:00
  • Fredag ojämn vecka klockan 17:00-23:00
Foto på lokalen med fotbollsspel och tv-rum.

Svanesund fritidsgård finns i Ängås skola.

Gemensamma aktiviteter

Orust fritidsgårdar gör flera gemensamma aktiviteter under terminerna som du kan anmäla dig till under året. Varför inte hänga med till Liseberg en heldag, gå på ett disco eller vara med på ett LAN. Olika slags läger arrangeras och även kulturvecka där ungdomar får vara med.

Så här jobbar vi

Fritidsgården ska ses som ett alternativ till det övriga utbudet som finns i samhället.

Vi som jobbar på fritidsgårdarna arbetar för att stödja ungdomarna in i vuxenvärlden och ett av våra mål är att fritidsgården ska vara en trygg arena för våra ungdomar oavsett politisk, religiös åsikt eller sexuell läggning.

Ungdomarna ska ges möjlighet att träffa vuxna och genom dessa möten förhoppningsvis uppnå bärande relationer som i sin tur skapar trygghet och tillit till andra människor.

Alla föräldrar är alltid välkomna att besöka fritidsgårdarna, både om era barn kommer till oss eller inte. Ta gärna kontakt med oss via telefon eller sociala medier om ni har några funderingar.
Fritidsgårdarna är naturligtvis drogfria.

Sociala medier

Vi arbetar med ungdomar även online på olika sociala medier. Där finns vi för att chatta med ungdomar och marknadsföra de olika aktiviteter som vi har. Vi finns på Facebook, Instagram, Snapchat samt Discord. Du kan söka på Orust fritidsgårdar för att hitta oss, eller ta kontakt med fritidsledare så hjälper de dig vidare.

Ungdomsråd

Det är ungdomar från våra två högstadieskolor som representerar alla elever i ungdomsrådet. Ungdomarna har stort inflytande och är med och bestämmer över aktiviteter som arrangeras i kommunen och fritidsgårdarnas miljö. Vi tycker att ungdomarnas inflytande och delaktighet är viktig och vill att detta ska spegla fritidsgårdsverksamheten

Relaterad information

Samarbete

Vi samarbetar med skola, föreningsliv, kommunens kultur, fritid, folkhälsoråd och med studieförbund. Dessutom utbyter vi erfarenheter och samarbetar med kringliggande kommuner i fritidsgårdsfrågor.

Vi ingår i KEKS nätverk som står för utveckling av kvalité och kompetens i öppen ungdomsverksamhet. Årligen är vi med i en KEKS-undersökning för att uppfylla en god kvalité på vår verksamhet

IQ nummer 1217

Vi presenterar stolt våra fritidsgårdars goda exempel för drogfri aktivitet för unga. Aktiviteten har fått ett eget IQ nummer 1217 och kommer att få ett diplom av IQ-initiativet.

IQ nummer 1217
Återställ
Hjälp oss bli bättre