Orust logotyp, vapen med en gul ekkrans och tre fiskar av arten långa som hänger på tork.
Orust är årets näst bästa skolkommun i Sverige 2018, foto.

Orust är årets näst bästa skolkommun i Sverige 2018

Uppleva och göra
Återställ
Visa kontaktuppgifter

Hälsoslingan

Det finns en Hälsoslinga centralt belägen i Ellös, Henån och Svanesund. Alla är lämpliga för promenad och de är mellan 1,2-1,4 kilometer långa. 

De flesta former av friluftsliv betyder fysisk aktivitet, som i sig har många positiva hälsoeffekter för både kropp och själ.

Fysisk aktivitet är viktigt för vår hälsa och det kan vara fritidsaktiviteter som friluftsliv, motion, fysisk träning, idrott, trädgårdsarbete, aktivitet i arbetet eller hemmet samt aktiv transport i vardagslivet i form av till exempel promenader och cykling.

Folkhälsomynidgheten rekommenderar att alla vuxna från 18 år och uppåt, bör vara fysiskt aktiva i sammanlagt 150 minuter i veckan. Intensiteten bör vara minst måttlig. Aktiviteten bör spridas ut över flera av veckans dagar och utföras i pass om minst 10 minuter.

Hälsoslingan är ett samarbete med Capio Vårdcentral och Västra Götalandsregionen.

Hälsoslingan Ellös

Karta som visar var Hälsoslinga finns.

I Ellös går Hälsoslingan runt centrala Ellös. Lämpligt ställe att starta är vid badplatsen.

Hälsoslingan Henån

Karta som visar var Hälsoslinga finns.

I Henån går Hälsoslinga runt Dalekvia och Ängs bostadsområde. Lämpligt ställe att starta är där gångstigen vid Tulpanvägen möter Ängsvägen.

Hälsoslingan Svanesund

Karta som visar var Hälsoslinga finns.

Hälsolingan i Svanesund går i en slinga från centrum mot skolan och tillbaka igen. Lämpligt ställe att starta är vid Fyrklöverns särskilda boende.

Återställ
Hjälp oss bli bättre