Orust logotyp, vapen med en gul ekkrans och tre fiskar av arten långa som hänger på tork.
MUMA muralmålningar, foto.

MUMA muralmålningar

Uppleva och göra
Återställ
Visa kontaktuppgifter

Hälsoslingan

Det finns en Hälsoslinga i Ellös, Henån och Svanesund. Alla är lämpliga för promenad och de är mellan 1,2-1,4 kilometer långa. 

De flesta former av friluftsliv betyder fysisk aktivitet, som i sig har många positiva hälsoeffekter för både kropp och själ.

Fysisk aktivitet är viktigt för vår hälsa och det kan vara fritidsaktiviteter som friluftsliv, motion, fysisk träning, idrott, trädgårdsarbete, aktivitet i arbetet eller hemmet samt aktiv transport i vardagslivet i form av till exempel promenader och cykling.

Folkhälsomyndigheten rekommenderar att alla vuxna från 18 år och uppåt, bör vara fysiskt aktiva i sammanlagt 150 minuter i veckan. Intensiteten bör vara minst måttlig. Aktiviteten bör spridas ut över flera av veckans dagar och utföras i pass om minst 10 minuter.

Hälsoslingan är ett samarbete med Capio Vårdcentral och Västra Götalandsregionen.

Hälsoslingan Ellös

Karta som visar var Hälsoslinga finns.

I Ellös går Hälsoslingan runt centrala Ellös. Lämpligt ställe att starta är vid badplatsen.

Hälsoslingan Henån

Karta som visar var Hälsoslinga finns.

I Henån går Hälsoslinga runt Dalekvia och Ängs bostadsområde. Lämpligt ställe att starta är där gångstigen vid Tulpanvägen möter Ängsvägen.

Hälsoslingan Svanesund

Karta som visar var Hälsoslinga finns.

Hälsoslingan i Svanesund går i en slinga från centrum mot skolan och tillbaka igen. Lämpligt ställe att starta är vid Fyrklöverns särskilda boende.

Återställ
Hjälp oss bli bättre