Orust logotyp, vapen med en gul ekkrans och tre fiskar av arten långa som hänger på tork.
Tegneby, foto.

Tegneby

Utbildning och barnomsorg
Återställ
Visa kontaktuppgifter

Öppna förskolan erbjuder

Här kan hela familjen träffa nya vänner, leka, skapa, sjunga, fika och mycket mer. Varje dag har vi gemensam sångstund med sång, rim, ramsor och rytmik.

Vi är två pedagoger som du träffar varje dag. Med oss kan du bolla idéer, frågor och funderingar. Det är vi, som tillsammans med er familjer, utformar verksamheten.

Lilla gruppen

Vi har Lilla gruppen för dig som vill vara i en grupp där det är tryggt att känna varandra och där du kan få lite extra stöd i din föräldraroll.

Vi träffas varje måndag klockan 10:00-12:00. Vi pysslar, sjunger, har babymassage, äter tillsammans och pratar om viktiga saker som gäller barn och familj.

Prata med oss eller personalen på MVC, BVC, ungdomsmottagningen eller socialtjänsten om du är intresserad.

Spädbarnsmassage

Vi erbjuder kurs i spädbarnsmassage här på Familjecentralen. Nya kurser startar kontinuerligt.

  • Kursen omfattar 5 träffar där vi under 1 timme ägnar oss åt både praktiska och teoretiska moment.
  • Lämplig ålder för barnet är 1-8 månader.
  • Du tar med två egna handdukar.

Du är välkommen att ringa oss eller komma in med din anmälan.

Kursdagar
Torsdagar.

Du kan boka enskild tid hos oss.

Kostnad
Kursen är kostnadsfri.

Kursen hålls av Öppna förskolans personal, som är utbildade instruktörer i spädbarnsmassage genom The International Association of Infant massage (IAIM).

Våra kurser lär dig på ett enkelt sätt hur du kan ge ditt barn massage. Barnmassage är inte som vuxenmassage, utan en lättare ytlig massage. Det är ett enkelt, mysigt och avslappnat sätt att umgås med ditt barn, lära sig barnets signaler och öka kommunikationen mellan er. Genom att massera din baby känner du som förälder dig säkrare när du handskas med ditt barn.

Kursinnehållet

  • Stegvis introduktion av massagen
  • Avslappningsövningar
  • Teoretisk bakgrund kring spädbarnsmassage
  • Individuell handledning i massage
  • Massage och kroppsspråk
  • Större barn och massage
  • Olika diskussionsämnen, till exempel barn och gråt

Trafiksäkerhetsinformation

Vanligtvis kommer Nationella Trafiksäkerhetsföreningen (NTF) till Öppna förskolan en gång i mitten av mars och en gång i mitten av september och berättar om säkerhet i bil och på cykel. Då kan du få information, svar på frågor och hjälp med till exempel bilbarnstolen.

Du behöver inte anmäla dig till detta. Se information om datum och tider under "Aktuellt på Öppna förskolan". Välkommen!

I samband med pågående Covid-19, görs inga besök av Nationella Trafiksäkerhetsföreningen. Har du frågor om trafiksäkerhet kan du kontakta Kristina Nilsson på telefon 0520-22 40 44 eller via e-post kristina.nilsson@ntf.se.

Fotografering

Vi erbjuder enskilda och syskonbilder samt gruppfoto för de som vill vara med. Se information om datum och tider under Aktuellt på Öppna förskolan.

Fotograferingen är inställd under hösten 2020 på grund av Covid-19.

Boktugg

Vid två tillfällen under hösten kommer vi att ha Boktugg för barn i åldern 0-12 månader på biblioteket i Henån. Mer information finns under Öppna förskolans webbplats Aktuellt på Öppna förskolan.

Kurs i Första hjälpen och HLR

Det finns möjlighet för dig att gå digital kurs om första hjälpen. Mer information hittar du på www.rodakorset.se/forstahjalpenlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Relaterad information

Återställ
Hjälp oss bli bättre