Orust logotyp, vapen med en gul ekkrans och tre fiskar av arten långa som hänger på tork.
Ängs brygga, foto.

Ängs brygga

Utbildning och barnomsorg
Återställ
Visa kontaktuppgifter

Val av skola, skolval

På våra kommunala skolor finns alltid plats för barnen i skolans upptagningsområde. Om du vill har du möjlighet att välja en annan kommunal skola, fristående skola eller skola i annan kommun till ditt barn. 

Förskoleklass

Förskoleklass är från och med hösten 2018 en obligatorisk skolform. Den ska väcka barnets utveckling och lärande samt vara grund för den fortsatta skolgången. Den är avgiftsfri och minst 525 timmar om året. Förskoleklassen har samma terminer och lovdagar som grundskolan. Ett halvår innan det är dags att börja förskoleklass får du information och skolvalsblankett hem till dig på posten.

Grundskola

Som förälder kan du välja skola för ditt barn. I Orust kommun finns fyra kommunala grundskolor. Vid val av annan skola än grundplaceringsskolan kan rätten till skolskjuts upphöra. Du kan se våra upptagningsområden i kartan under relaterad information på denna sida.

Fristående skola eller en skola i annan kommun

Om du vill välja en fristående skola eller en skola i annan kommun ansöker du själv till den önskade skolan. Vid val av annan skola kan rätten till skolskjuts upphöra.

Byta skola

Vid önskemål om att byta skola inom Orust kommunala skolor lämnas blanketten Skolval in till skolan du väljer.

Nyinflyttad

Du som flyttar in i Orust kommun fyller i blanketten Skolval. Du skickar blanketten till skolan du väljer.

Folkbokförd i annan kommun

Om du är folkbokförd i annan kommun men önskar gå i skola i Orust kommun är du välkommen med din ansökan. Använd blanketten Ansökan om skola i Orust kommun för elev som stadigvarande är folkbokförd i annan kommun. Vi kommer be din hemkommun om ett yttrande innan vi tar vårt beslut.

Karta som visar skolområde

Skolområden på Orust, Ellös, Henån, Varekil och Ängås (Svanesund)

Återställ
Hjälp oss bli bättre