Orust logotyp, vapen med en gul ekkrans och tre fiskar av arten långa som hänger på tork.
Tegen, Varekil, foto.

Tegen, Varekil

Utbildning och barnomsorg
Återställ
Visa kontaktuppgifter

Vård- och omsorgsprogrammet

En utbildning med stora möjligheter till framtida arbete och för dig som vill arbeta inom vård och omsorg.

Vård- och omsorgsprogrammet är ett yrkesprogram, som du kan läsa in grundläggande högskolebehörighet på. Det innebär att du får göra en utökning med 100 poäng.

Alla kurser på Vård- och omsorgsprogrammet, går att läsa på heldistans eller som schemalagd klassrumsundervisning. Skolan samkör gymnasieutbildning med komvuxutbildning. Ett av utbildningens mål är att hjälpa dig som elev att ta eget ansvar för ditt lärande och ge dig kunskaper, som du kan ta med dig ut i arbetslivet. Att kunna läsa självständigt och reflektera över dina kunskaper är något du kommer att få träna under utbildningen – både i teorikurserna och under praktiken.

På sommarlovet efter årskurs 2 finns det goda förutsättningar att få sommarjobb i kommunen med de kunskaper du tillägnat dig. Att arbeta med människor i behov av stöd och hjälp innebär att arbeta som professionell medmänniska.

Utbildningen ger dig förutsättningar att arbeta med kvalificerat vård- och omsorgsarbete. Chanserna till arbete efter utbildningen är mycket goda. Dessutom får du en mycket bred kunskap och skicklighet, med många möjligheter till arbete inom olika vård- och omsorgsyrken.

Bild på en tjej, som håller en modell med en genomskärning av människokroppen
Återställ
Hjälp oss bli bättre