Orust logotyp, vapen med en gul ekkrans och tre fiskar av arten långa som hänger på tork.
Käringöns gästhamn, foto.

Käringöns gästhamn

Utbildning och barnomsorg
Återställ
Visa kontaktuppgifter

Kulturskolan STOLT

Kulturprojektet STOLT – Kulturskolorna i Stenungsund, Tjörn, Orust och Lilla Edet i ett projekt där vi TILLSAMMANS erbjuder kulturaktiviteter för barn i särskolorna eller barn som har en funktionsvariation.

Kulturskola för dig i särskola

Ålder

7-15 år inskriven i särskolan

Tid och plats

Lördag 5 och 19 oktober, 16 och 23 november.
Klockan 10:00-12:00
Kulturhuset Fregatten, Stenungsund

Pris

Ingen kostnad

Anmälan

Du skickar namn på deltagaren, telefonnummer och vilken aktivitet du vill vara med på till e-post: ann-marie.myllykangas(a)sv.se

Kulturprojektet STOLT

Under 2019-2012 kommer alla elever i särskolan kunna få prova på olika aktiviteter som vänder sig till dig som vill testa att spela ukulele, spela teater, lära dig att dansa, måla akvarell och annan konst eller sjunga tillsammans.

Alla aktiviteterna är gratis och vi bjuder på frukt i pausen som brukar komma ungerfär mitt i aktiviteten. Aktiviteterna genomförs på Kulturhuset Fregatten i Stenungsund.

Anmäl dig och ditt barn till ett eller flera tillfällen. Det går bra att komma på en av de två aktiviteterna per tillfälle.

Kursplan

ANIMATION 5 oktober

Vi träffas för prova på animation på olika sätt. Vi börjar med att arbeta med modellera. Av leran skapar vi figurer som vi sedan gör korta animerade filmklipp med. Sättet vi animerar på kallas stop-motion och går till så att man tar en bild, flyttar sin figur lite grann och tar en bild till. När man tagit tillräckligt många bilder så kan man spela upp bilderna i en följd. Då ser det ut som om figuren rör sig av sig själv.

ANIMATION 19 oktober

Vid andra tillfället gör vi animationer av saker på papper, det kan vara teckningar som vi gör själva eller bilder som vi hittar i tidningar och klipper ut. Vi använder samma teknik, stop-motion som vid första tillfället. Vid bägge tillfällena kommer vi att ha tre arbetsstationer där vi gör animationerna, så vi kommer också få träna på att arbeta tillsammans.

DANS OCH MUSIK 16 november

Vi utforskar hur olika toner låter genom att spela på plaströr i glada färger. Instrumentet heter boomwhackers och spelas genom att slå plaströret mot något.

DANS OCH MUSIK 23 november

Vi fortsätter spela på plaströr, boomwhackers, och tillsammans skapar vi musik på olika sätt. Vi tränar dans, skapar egna danser och har roligt ihop med härlig musik.

Ansvarig

Projektet drivs i samarbete med Studieförbundet Vuxenskolan och Språkbussen.

Vid frågor kontakta

Annika Melin, projektledare STOLT e-post: annika(a)sprakbussen.se Telefon 072 234 31 34

Återställ
Hjälp oss bli bättre