Orust logotyp, vapen med en gul ekkrans och tre fiskar av arten långa som hänger på tork.
Käringöfjorden, foto.

Käringöfjorden

Utbildning och barnomsorg
Återställ
Visa kontaktuppgifter

Mat, lunch

Matsedeln gäller för kommunens grundskolor, gymnasieskola och förskolor. I förskolan kan det ibland serveras annan maträtt.

Vi är medlemmar i Svenska Ekomatsligan och Skolmatsakademin.

Matsedel

‌Vecka 41

Datum  

Maträtt

7/10

Pasta med tomatsås och riven ost

8/10

Kålpudding med kokt potatis och sås

9/10

Fiskbullar i dillsås med kokt potatis

10/10

Asiatisk fläskköttsgryta med ris/skånska gryn

11/10

Fisksoppa och mjuk smörgås med ost


Vecka 42

Datum  

Maträtt

14/10

Potatisbullar med lingon och bönsallad

15/10

Ugnsstekt falukorv med makaroner

16/10

Fisk med chilitäcke och potatismos

17/10

Köttbullar med kokt potatis och sås

18/10

Pastasallad med kyckling


Vecka 43

Datum  

Maträtt

21/10

Pasta med vegetarisk färssås

22/10

Köttfärsbiff med medelhavssås och potatis

23/10

Italiensk fiskgratäng med kokt potatis

24/10

Kycklingburgare med bröd och potatismos

25/10

Ost- och broccolisoppa och mjuk smörgås med ost


Vecka 44

Datum  

Maträtt

28/10-

HÖSTLOV!

1/11

Varje kök lägger egen matsedel


Vecka 45

Datum  

Maträtt

4/11

Vegetarisk scnitzel med potatismos och champinjonsås

5/11

Röd currykycklinggryta med matvete/bulgur

6/11

Stekt fisk med kokt potatis och kall sås

7/11

Spagetti och köttfärssås

8/11

Pytt i panna med rödbetor och kebabsås


Vecka 46

Datum  

Maträtt

11/11

Pasta med ostsås och varma grönsaker

12/11

Burgundisk köttgryta med kokt potatis

13/11

Fiskpudding med kokt potatis och smält smör

14/11

Korv Stroganoff med ris/skånska gryn

15/11

Potatis- och purjolökssoppa samt pannkaka


‌Vecka 47

Datum  

Maträtt

18/11

Indisk linsgryta med ris/bulgur

19/11

Lasagne

20/11

Sprödbakad fisk med kokt potatis och kall sås

21/11

Ajvarkyckling med fetaost och pasta

22/11

Kökets val av maträtt


‌Vecka 48

Datum  

Maträtt

25/11

Vegetarisk moussaka

26/11

Chili con carne med ris/bulgur

27/11

Fiskburgare med bröd, dressing och potatismos

28/11

Karrékotlett med kokt potatis och sås

29/11

Köttfärssoppa och mjuk smörgås med ost


‌Vecka 49

Datum  

Maträtt

2/12

Karibiska biffar med klyftpotatis och vitlökscreme

3/12

Wienerkorv med rotmos/potatismos

4/12

Fisk Bonjour med kokt potatis

5/12

Tacokryddad köttfärs- och potatisgratäng

6/12

Pasta/nudlar med kycklingsås


Vecka 50

Datum  

Maträtt

9/12

Pasta med tomatsås och riven ost

10/12

Köttfärswraps med grönsaker och såser

11/12

Fiskbullar i dillsås och kokt potatis

12/12

Asiatisk fläskköttsgryta med ris/skånska gryn

13/12

Grönsakssoppa och mjuk smörgås med ost


‌Vecka 51

Datum  

Maträtt

16/12

Potatisbullar med lingon och bönsallad

17/12

Pasta Pollo

18/12

Julbord: köttbullar, prinskorv, sill, rödbetssallad, skinka, kokt potatis och Jansons Frestelse

19/12

Kökets val av maträtt

20/21

Risgrynsgröt och skinksmörgås


Matsedeln finns även i appen Skolmaten.

Varje dag serverar vi salladsbuffé, knäckebröd, smör samt vatten och mjölk.

  • EKO betyder att maten innehåller ekologisk råvara.
  • MSC betyder att maten innehåller råvara från ett hållbart fiskbestånd.

EKO-mat

Vi är medlemmar i Ekomatsligan för att vi kommit över 37% ekologiskt i våra livsmedelsinköp. Vi har ett eget mål om 50% ekologiskt i våra livsmedelsinköp till 2020. På Svenska EKO-kartan kan du kan följa utvecklingen av ekologiska inköp i Sveriges kommuner.

Vi använder appen Skolmaten

Matsedeln för kommunens grundskolor, gymnasieskola och förskolor finns även i appen Skolmaten. Appen Skolmaten finns tillgänglig för smartphones och laddas ner via din app-butik. Sök efter Skolmaten.

Skolmatsakademin

Skolmatsakademin har uppmärksammat oss för vårt långsiktiga engagemang för skolmåltidens utveckling. Genom att vi är medlemmar i Skolmatsakademin får vi mycket bra tips och idéer på hur vi kan förbättra vår verksamhet.

Vi erbjuder idag ett stort och varierat salladsbord, eleverna tar först grönsaker och sedan den varma maten. Vi har en tallrik som vägleder eleverna att ta till sig en bra portion. Specialkosten har fått extra fokus. Våra kockarna finns till för eleverna och svarar på frågor om maten. Vi försöker också att påverka eleverna att våga smaka på sådant de inte ätit förut. Mötet med eleverna varje dag är viktigt och här får vi en direkt återkoppling på om vi lyckats med skolmaten.

Återställ
Hjälp oss bli bättre