Orust logotyp, vapen med en gul ekkrans och tre fiskar av arten långa som hänger på tork.
Stillingsön, foto.

Stillingsön

Utbildning och barnomsorg
Återställ
Visa kontaktuppgifter

Vuxenutbildning

Den kommunala vuxenutbildningen vänder sig till dig som vill komplettera din tidigare utbildning eller läsa in behörighet för högre studier. Vi erbjuder enskilda kurser och yrkesprogram. 

Kommunal vuxenutbildning (Komvux) hittar du på Skolvägen 1 i Henån. Det är den svarta byggnaden mellan idrottshallen och Henåns skola.

Du väljer själv om du vill studera på heltid eller deltid, på distans eller i klassrum. Oavsett vilken studieform du väljer, så får du räkna med att mycket tid går åt till eget arbete.

Kommunal vuxenutbildning omfattar grundläggande nivå och gymnasial nivå samt svenska för invandrare. På grundläggande nivå läser du in betyg som motsvarar nio års grundskola och på gymnasial nivå läser du in behörighet för att kunna söka till högskola och universitet. Svenska för invandrare ska ge dig som har ett annat modersmål än svenska grundläggande kunskaper i svenska språket. Våra yrkesutbildningar vänder sig till dig som vill skaffa dig en yrkesutbildning.

Studievägledning

När du funderar på studier och vill diskutera vilka möjligheter som finns är du välkommen till våra studie- och yrkesvägledare.

Kontinuerlig antagning

På vuxenutbildningen har vi kontinuerlig antagning. Det innebär att du själv kan påverka när du börjar och avslutar en kurs. Våra studie- och yrkesvägledare hjälper dig gärna med studieplanering, ämnesval eller andra frågor som rör dina studier och studiefinansiering.

Återställ
Hjälp oss bli bättre