Cykelstrategi

Vår cykelstrategi med tillhörande handlingsplan beskriver hur möjligheterna för alla typer av cykling kan förbättras på Orust.

Tre personer står med sina cyklar.

Cykelentusiaster.

Att ha möjligheten att ta sin cykel och ge sig iväg till arbetet, skolan, fritidsaktiviteten eller bara njuta av en underbar tur känns som en självklarhet.

Men det krävs en del för att detta ska hända.

Säkra vägar att cykla på är en sådan förutsättning. Att vända på attityder så att vi tänker cykel som ett självklart alternativ till bilen är en annan viktig faktor.

Cykelstrategin med tillhörande handlingsplan tar upp många olika delar som ska göra att cykeln är ett självklart val som transportsätt i vår kommun. Cykelstrategin innehåller åtgärder för att förbättra infrastrukturen, åtgärder som ska främja cyklandet till arbetet och skolan.

Vända på attityder

Den behandlar också områden som cyklandet som rekreation och hur vi lockar turister att upptäcka vår kommun från cykelsadeln. Att ha möjligheten att ta sin cykel och ge sig iväg till arbetet, skolan, fritidsaktiviteten eller bara njuta av en underbar tur känns som en självklarhet.

Att vända på attityder så att vi tänker cykel som ett självklart alternativ till bilen är en annan viktig faktor. Cykelstrategin tar upp många olika delar som ska göra att cykeln är ett självklart val som transportsätt i vår kommun.

Cykelstrategin med tillhörande plan innehåller åtgärder för att förbättra infrastrukturen, åtgärder som ska främja cyklandet till arbetet och skolan. Den behandlar också områden som cyklandet som rekreation och hur vi lockar turister att upptäcka vår kommun från cykelsadeln.

I handlingsplanen presenteras förslag på utbyggnad av cykelinfrastrukturen fram till år 2027, för tätorterna i sig samt för längre förbindelser.

Cykelstrategin revideras varje mandatperiod.

Kontakt

Vi svarar på frågor om kommunens service och verksamhet. Ring eller skicka e-post till kontaktcenter.

Hjälpte denna information dig?

Saknar du någon information på denna sida?
Har du synpunkter på den här sidan så tar vi tacksamt emot dem. På det sättet kan vi arbeta för att göra innehållet på sidan ännu bättre.

Beskriv vad som är felaktigt eller saknades.
Formuläret används för att förbättra webbplatsens innehåll. Ditt meddelande skickas till den som är ansvarig över sidan. Om du har en fråga, ring eller mejla Kontaktcenter.


Ange din e-postadress.
Det du skickar till kommunen blir allmän handling. Du kan läsa mer om det på sidan om offentlig handling.