Funderar du på att öppna eller ta över en restaurang, en kiosk eller någon annan livsmedelsverksamhet?
Den som vid mer än enstaka tillfällen ansvarar för att producera, hantera, leverera eller servera livsmedel till andra människor räknas som livsmedelsföretagare. Verksamheten kan drivas av ett företag eller en privatperson, med eller utan vinstsyfte.
Nedan finner du punktlistor över exempel på livsmedelsföretag för att förtydliga.
Du får starta två veckor efter att anmälan om registrering kommit in till Orust kommun, sektor miljö och bygg eller så snart du fått beslutet på posten.
Om din anläggning ska tillverka produkter av animaliskt ursprung krävs i vissa fall att anläggningen godkänns av Livsmedelsverket. Kommunens livsmedelsinspektörer kommer i så fall att hänvisa dig vidare dit. I sådana fall får verksamheten starta först efter att den fått sitt godkännande.
Vi svarar på frågor om kommunens service och verksamhet. Ring eller skicka e-post till kontaktcenter.
Hjälpte denna information dig?