Provsmakning vid tillverkningsstället

Du kan arrangera provsmakning av din egenproducerade alkoholdryck för allmänheten med ett särskilt tillstånd för provsmakning.

Du som är upplagshavare och har till exempel ett bryggeri eller annan tillverkning kan ansöka om ett särskilt tillstånd för provsmakning av egenproducerade alkoholdrycker. Tillstånd för provsmakning gäller bara dina egenproducerade drycker.

Egenproducerade råvaror

För att kunna få ett tillstånd för provsmakning måste du ha egenproducerade råvaror. Du ska uppfylla de villkor som gäller för det stadigvarande tillståndet. För provsmakning finns dock inte de krav på kök och meny som gäller vid ett restaurangtillstånd. Lokalen för provsmakningen ska ligga i anslutning till tillverkningsstället.

Kontakt

Vi svarar på frågor om kommunens service och verksamhet. Ring eller skicka e-post till kontaktcenter.

Hjälpte denna information dig?

Saknar du någon information på denna sida?
Har du synpunkter på den här sidan så tar vi tacksamt emot dem. På det sättet kan vi arbeta för att göra innehållet på sidan ännu bättre.

Beskriv vad som är felaktigt eller saknades.
Formuläret används för att förbättra webbplatsens innehåll. Ditt meddelande skickas till den som är ansvarig över sidan. Om du har en fråga, ring eller mejla Kontaktcenter.


Ange din e-postadress.
Det du skickar till kommunen blir allmän handling. Du kan läsa mer om det på sidan om offentlig handling.