Artikeln publicerades

Omsorg och hjälp

Återvinn dina värmeljuskoppar

Värmeljuskoppar ska självklart sorteras, men inte som en förpackning på en återvinningsgård. Varje år använder vi runt 300 miljoner värmeljus i Sverige och om allt återvinns slipper vi 1000 ton koldioxid.

Tomma värmeljuskoppar.
Fasad på ett grått hus. Utanför dörren står en vit tvättkorg.

Tvättkorgen står vid personalentrén. Tack för ditt bidrag till vår verksamhet!

Sedan 2015 räknas värme­ljus inte som förpackningar och ska därför inte sorteras som metall på återvinningsstationen tillsammans med konservburkar och plåtlock.

Ta dem till Månsemyrs återvinningscentral och lägg dem med annat metallskrot. Se till att ta bort ­vekeshållaren i ­botten av aluminiumkoppen. Om den sitter kvar sorteras hela ­koppen som stål och då ­brinner aluminiumet upp i stålbadet. Utan vekeshållaren sorteras den som aluminium och kan återvinnas.

Daglig verksamhet återvinner värmeljuskoppar

Daglig verksamhet vid Åvägen 19 i Henån samlar in och arbetar med återvinning av värmeljuskoppar. De samarbetar med ett företag som återvinner aluminium. Värmeljuskopparna behöver inte vara rena eller ihopplattade när du lämnar in dem för återvinning till Daglig verksamhet.

Lämna helst in på vardagar, eftersom skatorna plockar värmeljuskopparna när locket på lådan som står utanför entrén inte längre kan stängas.

Åboden är öppen måndag till fredag mellan 10:00-15:00, lunchstängt 11:30-12:15. Daglig verksamhet tar även tacksamt emot ljusstumpar och garner av alla slag och färger.

Tack för ditt bidrag till en meningsfylld sysselsättning för Daglig verksamhet!

Läs mer:

Daglig verksamhet Öppnas i nytt fönster.

Månsemyrs Återvinningscentral Öppnas i nytt fönster.

Artikeln uppdaterades