Artikeln publicerades

Bygga, bo och miljö

Ny bygglovschef med fokus på utmaningar

Orust kommun har anställt Christoffer Vikström som bygglovschef. Han kommer tidigare från en tjänst som bygglovshandläggare i Uddevalla kommun och har även arbetat som bygglovshandläggare i Kungälvs kommun.

Man med mörkt hår står med händerna i fickorna framför en skylt som det står Henån på.

”Jag är född och uppväxt i Uddevalla, men nu bor jag i Ödsmål med min familj. Jag kände mig ganska färdig som handläggare och ville ha nya utmaningar, därför sökte jag den här tjänsten” berättar han.

Han började som bygglovschef tidigare i höstas och det har varit full fart redan från början.

”Den första tiden har det varit mycket att göra och samtidigt väldigt, väldigt lärorikt. Det har varit kul, tiden har gått fort” säger han.

Just nu är bygglovskön hos Orust kommun kort och inkommande och utgående ärenden är i balans.

”Vi har under 10 ärenden i bygglovskö. Krisen i samhället under 2022 har märkts av, det har minskat antalet inkommande bygglovsärenden. Det märks att det finns en viss försiktighet när det gäller att göra stora investeringar. Arbetsmarknaden, ränteläget och elpriset påverkar naturligtvis” säger han.

När det gäller bygglovsavdelningens framtid, ser han stora och intressanta utmaningar.

”Vi behöver fortsätta på den inslagna vägen så vi kan möta nästa högkonjunktur på ett effektivt sätt. När konjunkturen går upp igen ska vi ha bra verktyg att möta den, så vi inte får långa bygglovsköer. Det handlar kort och gott om att effektivisera handläggningen, bli mer digitala och få bort så mycket pappershantering som möjligt” menar han.

Där hemma har han en liten son på 9 månader, som naturligtvis upptar mycket av sin pappas tid.

”Vi har också två hundar, så alla andra fritidsintressen har jag satt på paus just nu. När jag är ledig är jag med familjen och vänner” säger han.

Vi hälsar Christoffer varmt välkommen och hoppas att han ska trivas hos oss!

Artikeln uppdaterades