Artikeln publicerades

Bygga, bo och miljö

Stort intresse för trygghetsboende i Henån

Med bästa läget i både Henån och livet! När Orust kommun i samarbete med Riksbyggen skickade ut intresseanmälan om trygghetsboende våren 2021, var intresset stort.

Brygga med båtar och blommor.

Ett trygghetsboende skapar, genom sin utformning, både trivsel och trygghet och värnar om gemenskap mellan grannarna genom gemenskapslokaler och samvaro.

Boendet kommer ligga i centrala Henån på Åvägen, mittemot kommunhuset och riktar sig till dig som fyllt 65 år. Föreningen KHF BOrust bildades i februari 2022. Arbetet med nya detaljplanen fortskrider för Åvägen i Henån, enligt plan, och rivningen av de gamla husen där trygghetsboendet ska byggas är klart.

Det kommer bli 36 stycken lägenheter med 1- 3 rum och kök på 41-69 kvadratmeter.

Preliminär bedömning av byggstart är hösten 2024 och inflyttning under slutet av 2025. Orsaken till att byggstart dröjer är att en miljöutredning pågår och Länsstyrelsen ska ge sitt godkännande innan detaljplanen kan beslutas.

Är du intresserad och tidigare inte anmält dig? Anmäl ditt intresse via khfborust@riksbyggen.se. Det kommer inte räcka med din intresseanmälan, utan du kommer behöva ställa dig i kö för en lägenhet när KHF BOrust öppnar ansökningsprocessen. Information kommer i god tid hur och när anmälan kan göras.

Läs mer:

riksbyggen.se/khfborust Länk till annan webbplats.

Artikeln uppdaterades