Artikeln publicerades

Näringsliv och arbete

Deltar i utbildning för blivande chefer

Nu startar ännu en omgång av den 1,5 år långa Traineeutbildningen för blivande ledare inom Orust kommun.

En man och en kvinna ler in i kameran.

De två personer som kommundirektörens ledningsgrupp har utsett är Emil Larbring, som arbetar som upphandlare och Johanna Lindqvist, som arbetar som fysioterapeut.

Emil Larbring är upphandlare sedan 2018, men hade tidigare en tjänst som förvaltare på Orustbostäder.

”Anledningen till att jag sökte utbildningen beror på att jag vill kunna utvecklas inom Orust kommun. Jag tycker att Orust kommun är en mycket bra arbetsplats med drivna och kompetenta medarbetare och detta är en fantastisk möjlighet för mig att utvecklas vidare inom just Orust kommun” säger han och fortsätter:

”Min förhoppning är att Traineeprogrammet ska ge mig verktyg att kunna utveckla arbetet inom upphandlingsenheten och höja kvalitén på vårt arbete.”

Johanna Lindqvist har arbetat som fysioterapeut inom hemsjukvården sedan 2015.

”Det har växt fram ett intresse hos mig av ledarskap och olika ledarskapsstilar. Jag tror att Traineeprogrammet kommer att utveckla mig både som medarbetare och som människa. Jag tror också att utbildningen kan ge mig ökade kunskaper och en trygg grund att stå på framöver oavsett vilken väg jag väljer” säger hon.

Det är 4:e omgången som Traineeprogrammet genomförs i samarbete mellan 8 olika kommuner.

”Det är ett sätt för oss att göra oss mer attraktiva som arbetsgivare och visa att det finns karriärmöjligheter hos oss. Det är också ett sätt att trygga vår kompetensförsörjning” säger Ann-Katrin Otinder, HR-chef på Orust kommun.

Artikeln uppdaterades