Artikeln publicerades

Omsorg och hjälp

Medarbetare har nominerat till Årets chef

Förra veckan kom det hedrande och glädjande beskedet att Anna Hederstad, enhetschef för hemtjänsten i Svanesund, blivit nominerad till priset Årets chef i fokus som delas ut av fackförbundet Vision.

Det har visat sig att det är medarbetare som står bakom nomineringen.

”Jag är jätteglad över att jag har blivit nominerad till detta! Mer beröm än så kan jag inte få av mina medarbetare” säger hon.

Anna har arbetat inom Orust kommun ända sedan 2004 och innan hon blev enhetschef, var hon samordnare för hemtjänsten i kommunen.

Vad är det då som gjort att medarbetarna nominerat henne?

”De accepterar mig som ledare och vill ha mig som ledare. Det är lika mycket deras pris om jag skulle vinna, för utan dom är jag ingen ledare. Det handlar inte bara om mig, utan det är ett arbete som vi driver framåt tillsammans” säger hon.

Som chef är hon rak och tydlig.

”Jag vågar ställa jobbiga frågor, ta tag i det som inte fungerar och jag stoppar inte huvudet i sanden. Jag vill även att mina medarbetare är delaktiga. Det är inte jag som ska driva verksamheten utan vi gör det tillsammans. Jag visar vägen, men det är ju dom som gör arbetet” säger hon.

Priset delas ut i maj. Vad skulle det betyda för henne om hon vann detta?

”Det skulle vara jätteroligt. Jag tycker redan det är kul att gå till jobbet så att få detta skulle bara göra det ännu roligare!”

Orust kommun önskar Anna all lycka till! Vi är stolta över dig och över att du har valt Orust kommun som din arbetsgivare!

Artikeln uppdaterades