Artikeln publicerades

Kommun och politik

Lär känna vår nya kommunutvecklare

Orust kommun har anställt Stefan Björling som kommunutvecklare. Han kommer senast från en tjänst som plan- och exploateringschef i Uddevalla kommun, där han också har han haft en mängd andra roller.

En man står på en brygga vid havet.

Stefan har bland annat tidigare varit centrumsamordnare och haft hand om ombyggnaden av stadens centrum och även varit tillförordnad trafikchef.

”Efter 14 år i Uddevalla kommun kände jag att det var dags att hitta på något nytt. Jag sökte jobbet som kommunutvecklare därför att jag tycker att Orust kommun är både en spännande och oerhört vacker kommun. Jag leker faktiskt med tanken på att skaffa mig en husbåt och placera den i Slussen, så att jag har närhet till fantastiska Slussens Pensionat och alla deras konserter. Jag älskar musik!” säger han.

Som kommunutvecklare kommer han att arbeta med en rad olika frågor, som infrastruktur, turismnäring och bostadsförsörjning, bland annat.

”Jag skrev faktiskt Orust kommuns bostadsförsörjningsprogram för 6-7 år sedan, när jag var utlånad som konsult. Det börjar till exempel bli dags att synkronisera det programmet mot den nya Översiktsplanen 2040.”

På fritiden ägnar han mycket tid åt sitt stora musikintresse och är bland annat med och arrangerar Uddevallakassettens musikprogram.

”Jag älskar också att resa! Jag har en dotter som bor i England, så dit åker jag ofta och hälsar på. Men nästa stora resa hoppas jag ska gå till Armenien och Georgien, för vinets, matens och naturens skull!”

Vi hälsar Stefan varmt välkommen till Orust kommun!

Artikeln uppdaterades