Artikeln publicerades

Näringsliv och arbete

TB-gruppen utvecklar destinationshotell

Orust kommun har för avsikt att utveckla området Tuvesvik med hotellbebyggelse och i veckan stod det klart att markområdet anvisas till TB-Gruppen.

Bild på ett vitt hotell som ligger vid havet.

Tuvesvik på västra Orust är idag platsen där färjan till Gullholmen, Härmanö och Käringön avgår. Orust kommun vill utveckla platsen med hotellbebyggelse, som ska utformas med stor hänsyn till lokal byggnadstradition. Målet är att skapa ett attraktivt och tydligt landmärke som stärker platsens identitet.

Markområdet som nu anvisas till TB-Gruppen ligger strax norr om Tuvesviks färjeläger och omfattar ca 5 000 m2 med möjlighet till arrende av angränsande hamnområde.

"Tillsammans med arkitekt Albert Svensson och Inobi har vi ritat en byggnad som grundar sig i den traditionella arkitekturen" säger Marcus Lerander, vd på TB-Gruppen.

Byggnaden är en samtida tolkning av ett klassiskt havshotell. Förslaget är framtaget i dialog med den potentiella hyresgästen, en väletablerad och renommerad aktör på den svenska hotell- och restaurangmarknaden.

Byggnaden är utformad för att rymma ett 80-tal hotellrum, restaurang, konferenslokaler och spa. Hotell- och restaurangoperatören kommer bedriva verksamhet med stort fokus på hållbarhet och nära samarbete med lokala råvaruproducenter.

"Vår ambition är att byggnaden med dess verksamhet ska bli en självklar destination på västkusten" säger Marcus Lerander.

"Den nya hotellbyggnaden i Tuvesvik har inspirerats av klassisk bohuslänsk byggtradition" säger Fredrik Rosenhall på Inobi.

Vackra proportioner och gedigna material skapar tillsammans med havet, himlen och klipporna en attraktiv helhet. Vårt mål är en byggnad som är lika vacker på nära håll som sedd från havet. Ett tillskott som förhöjer upplevelsen av den unika miljön.

"Vi är jätteglada över att kunna få vara med och presentera denna satsning här i vår kommun och jag är särskilt glad över den mycket vackra byggnaden av klassiskt badhotell, säger Catharina Bråkenhielm, kommunstyrelsens ordförande, Orust kommun.

"Jag har förhoppningar om att detta blir en plats att åka till både före och efter sommarsäsongen. Lugnet, utsikten och miljön är ljuvlig och unik."

För mer information, kontakta:

Marcus Lerander, vd TB-Gruppen, marcus.lerander@tb.se, 070- 604 40 03

Catharina Bråkenhielm, kommunstyrelsens ordförande Orust kommun, catharina.brakenhielm@orust.se, 0304-33 47 03

Artikeln uppdaterades