Artikeln publicerades

Näringsliv och arbete

Ett frukostmöte med energi

Det kom ett 40-tal besökare till Tegneby församlingshem och årets första frukostmöte för företagare den 24 mars!

Två män står framför en publik.

Energirådgivarna gav bra tips till publiken.

Det spännande temat för morgonen var hur man kan energieffektivisera sitt företag.

Först ut var Krister Hillefors, VD för Västra Orusts energitjänst, som inledde med ett övergripande perspektiv på energimarknaden och energitaxor.

Prognosen för år 2045 är att det behövs dubbelt så mycket elenergi som idag. Kristers bedömning var att alla energislag behövs för att möta efterfrågan och dessutom att vi blir bra på att anpassa oss och använda elen effektivare. Andra faktorer är en fungerande flexibilitetsmarknad och ett utbyggt elnät.

Därefter berättade Petter Bergman och Johan Andersson om hur de arbetar som kommunala energi- och klimatrådgivare. Statistik visar att elförbrukningen i november 2022 minskade i Sverige med 9.5 % och Petter och Johan hade många tips på hur man kan minska energiförbrukningen. Några sådana tips var isolering på varmvattencirkulationen, anpassa drifttiden på VA och ha stödsystem för ventilation, belysning med mera.

Efter att alla goda råd var genomgångna och alla frågor besvarade, tackade arrangörerna, Företagarna, Rotary, LRF och Orust kommun alla som kommit och bidragit till en trevlig och informativ frukost!

Vill du komma i kontakt med energirådgivarna?

Energirådgivarna Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Artikeln uppdaterades