Artikeln publicerades

Bygga, bo och miljö

Praktikanter inom miljö- och bygg

Sedan november förra året har tre praktikanter från teknikprogrammet i Uddevalla praktiserat på miljö- och byggenheten i Orust kommun.

Tre tjejer står i en korridor.

Alma Tegnborg, Hannah Ling och Elin Olausson.

”Vi har tre dagar praktik och går två dagar i skolan varje vecka. Vi har fått vara med i verksamheten väldigt mycket och har fått följa med miljöinspektörerna på deras uppdrag med till exempel olika tillsyner. Vi har också fått vara med på nämndsmöten och träffa politikerna” berättar Alma Tegnborg.

Hittills verkar det ha varit en lyckad praktikperiod:”Det har varit kul! De tre första åren på gymnasiet så ingick ingen praktik, så det här är stor skillnad. Det har varit väldigt intressant att få se hur en kommunal verksamhet fungerar” säger Hannah Ling.

Nu går praktikperioden mot sitt slut, men en av dem, Alma, kommer att vara kvar ytterligare en tid, då hon fått sommarjobb som administratör på byggenheten. Både Hannah och Elin ska ta ett sabbatsår efter gymnasiet, men sedan blir det studier igen.Vem vet, kanske är det Orust kommun som kommer bli deras framtida arbetsgivare?

Artikeln uppdaterades