Artikeln publicerades

Omsorg och hjälp

Nytt korttidsboende skapas i Mollösund

Nu satsar Orust kommun på att skapa ett korttidsboende för barn med funktionsvariationer.

Röd byggnad med vita fönster.

Det innebär att föräldrarna kan få avlastning och barnen kan få komma till en miljö som är helt och hållet anpassad för deras utveckling och trivsel. Kommunen har tidigare köpt den här typen av platser på andra ställen, bland annat i Göteborg.

”Men kommunen har en skyldighet enligt lag att erbjuda den här typen av boende på hemmaplan och det finns också ett politiskt beslut om detta. Nu ska vi skapa en fantastisk miljö för dessa barn i Mollösund” berättar projektledaren Marcus Stenerås.

Mollösunds skola byggs om under våren och ska stå klart i juni. Verksamheten startar i höst och kommer att ha 7-8 platser.

”Förhoppningen är att vi ska kunna skapa en miljö för dessa barn i samklang med omgivningen, en miljö som är lugn och behaglig. Här kommer finnas tysta rum, ett kreativt rum, en gymnastiksal, en rehab-del med bubbelbad och en boendedel. Boendet ska präglas av harmoni, jordnära färger och vi arbetar mycket med akustiken” säger Marcus Stenerås.

Det kommer också finnas möjlighet till lovverksamhet då barnen kan få möjlighet att bada i havet, gå och köpa glass och spela fotboll på planen alldeles utanför boendet.

”Boendet kommer framför allt vara bra för barnen, som inte behöver åka så långt, men även för föräldrarna som kommer att få det enklare att ta sig till boendet. Det kommer innebära en härlig miljö för barnen där de kan vila, få vara med kompisar och göra roliga saker!” avslutar Marcus Stenerås.

Artikeln uppdaterades