Artikeln publicerades

Näringsliv och arbete

Vi välkomnar Barbro som vår nya HR-specialist

Orust kommun har anställt Barbro Lien Rönn som HR-specialist med inriktning mot kompetensförsörjning och chefsstöd.

Barbro Lien Rönn, HR-specialist.


”Det är ett spännande område med tanke på de utmaningar alla arbetsgivare står inför nu när vi har för få invånare i arbetsför ålder och alla yrken förändras” säger hon.

Barbro är född och uppvuxen i Dalarna, men flyttade efter studenten till Göteborg, där hon arbetade två år inom barnomsorg och som resurs för barn med funktionsvariationer.

”Jag hade en väldigt bra enhetschef på förskolan på mitt första riktiga jobb. Hon inspirerade mig till att plugga till personalvetare vid Göteborgs universitet. Efter examen började jag jobba som personalassistent på Falck Security” berättar hon.

Därefter tog hon steget in i IT-branschen med ett år på Framfab och har sedan 2001 arbetat på Hogia. Där har hon arbetat med många olika roller och i olika bolag. Bland annat med lönesupport och utbildare inom HR- och löneprogramvaror och gick vidare till rollen som HR Business Partner med chefsstöd och ledarutveckling.

”De senaste tio åren har jag arbetat med kompetensutveckling och kompetensförsörjning som HR-specialist på Hogia.”

Hon bor sedan många år i Svanesund och när hon såg annonsen om att kommunen sökte en HR-specialist, blev hon intresserad av att gå in i en ny bransch.

”Jag tyckte att annonsen lät väldigt lockande och jag har hört mycket gott om HR-avdelningen på kommunen” säger hon.

Hon har nyligen börjat sin tjänst, men trivs redan:

”Det känns jättebra! Här är det ordning och reda och jag kommer få möjlighet att lära mig en hel del nya saker samtidigt som jag vill se hur jag kan använda mig av erfarenheterna jag har med mig” säger hon.

På fritiden gillar hon friluftsliv och löpning och är gärna ute och vandrar och tältar med sin nyinköpta Jack Russel.

Vi hälsar Barbro Lien Rönn varmt välkommen och hoppas att hon ska trivas hos oss!

Artikeln uppdaterades