Artikeln publicerades

Utbildning och barnomsorg

Föreläste om Funkis verksamhet

Våra fritidsledare Ulla Hagman och Hasse Hallberg fick nyligen möjlighet att föreläsa om Orust kommuns fritidsverksamhet Funkis vid en konferens med över 600 deltagare.

”Vi är medlemmar i nätverket KEKS, som är ett europeiskt nätverk av kommunala förvaltningar och andra som ansvarar för och driver öppen ungdomsverksamhet. Varje år har KEKS en stor konferens och i år ägde den rum i Göteborg” berättar Ulla Hagman.

Hon och kollegan Hasse Hallberg, föreläste om Funkis. Det är en verksamhet som vänder sig till ungdomar 13-26 år, som har någon form av funktionsvariation och som tillhör LSS. Ungdomar som gärna vill delta i fritidsgårdens verksamhet på Orust, men under lite lugnare former.

”Det var jättekul att få berätta om något som vi brinner för så mycket och vi hoppas ju förstås att vi lockar fler Funkis-verksamheter att starta runtom i Sverige och Europa,” säger hon.

Artikeln uppdaterades