Artikeln publicerades

Näringsliv och arbete

Nöjda med årets feriepraktik

Orust kommun vill passa på att rikta ett stort tack till de verksamheter som har tagit emot en feriepraktikant i år. Ni är oerhört viktiga och vi ser fram emot ett fortsatt samarbete nästa år.

Ung kille står med händerna i sidorna iklädd svart t-shirt med räddningstjänstens emblem på bröstet.

Robin har trivts med sin feriepraktik hos Räddningstjänsten.

Sedan 1994 ordnar Arbetsmarknadsenheten feriepraktik för skolungdomar som är folkbokförda i Orust kommun. Medarbetare från Arbetsmarknadsenheten har åkt ut och besökt en del av ungdomarna på deras feriepraktikplatser runt om på ön och de verkar väldigt nöjda med sina praktikplatser!

På Henåns skolas fritidshem hade Gemma och Nasro sin feriepraktik. Båda trivdes jättebra och fick bra handledning av Malin.

De spenderade dagarna med barnen, pysslade och lekte med dem. När vi hälsade på satt de tillsammans med barnen och tittade på ”Sommarlovsmorgon” på tv. Båda tyckte att det var roligt att vara med barnen och kunde inte komma på något som var tråkigt.

Gemma kommer att spara sin lön till framtida körkort, medan Nasro inte hade några särskilda planer för vad pengarna ska gå till.

Båda kan tänka sig att arbeta med barn i framtiden.

Räddningstjänsten i Svanesund hade en feriepraktikant som heter Robin. När vi hälsade på höll de på med en övning med brandfilt, alla iklädda full utrustning.

Robin trivdes bra på sin feriepraktikplats och hade fått bra handledning av både Börje och Rasmus.

Arbetsuppgifter har bland annat varit att sortera och rensa bland gamla grejer, bygga upp hyllor, montera klädskåp, måla och följa med på bilbesiktning.

"Det är roligt att få känna på hur det är på ett riktigt jobb" tyckte Robin.

Artikeln uppdaterades