Artikeln publicerades

Näringsliv och arbete

Vi välkomnar ny upphandlare

Emma Spetz är anställd som ny upphandlare på Orust kommun. Hon har tidigare arbetat som administratör på sektor omsorg i kommunen.

Leende kvinna står ute i det gröna.

”Att vara upphandlare och administratör är ju egentligen väldigt olika tjänster. Jag tog min examen i januari från Göteborgs universitet i offentlig förvaltning förvaltningsekonomi. Då fick jag ett vikariat som administratör på sektor omsorg, där jag har arbetat med stora delar av socialtjänsten, barn och unga och vuxna. Det har varit så lärorikt, jag har lärt mig så mycket!” berättar hon.

Hon har till exempel arbetat med förmedlingsuppdrag, vilket innebär att man hjälper klienter med deras ekonomi.

”Det har varit jätteroligt att få klientkontakt och bli mer insatt i socialtjänstens och socialsekreterarnas arbete. Men när det blev en tjänst ledig som upphandlare tyckte jag att det lät väldigt intressant i förhållande till min utbildning” säger hon.

Nu har Emma hunnit arbeta som upphandlare några veckor och det har varit mycket att lära sig.

”Upphandling är viktigt för vi måste göra rätt och förvalta skattepengar på bästa sätt. Nu i september påbörjar jag också min utbildning till diplomerad upphandlare”.

Emma är född och uppvuxen i Grebbestad, men bor nu med sin sambo på en gård i Bokenäs.

”Vi bodde tidigare centralt i Uddevalla, men det är härligt att ha så nära till naturen:”

Hon och sambon gillar att träna tillsammans, men är också mycket ute i skogen och vandrar och grillar korv.

Orust kommun hälsar Emma varmt välkommen som upphandlare och hoppas att hon ska trivas i sin nya roll!

Artikeln uppdaterades