Artikeln publicerades

Utbildning och barnomsorg

Invigning av unika Änggården i Mollösund

Nu bjuder vi in till invigning av vår unika verksamhet Änggården! Änggården, på Kvarnvägen i Mollösund, är ett korttidsboende för barn med funktionsvariationer, där föräldrarna kan få avlastning och barnen kan få komma till en miljö som är helt och hållet anpassad för deras utveckling och trivsel.

Två kvinnor står på en gräsmatta.

Sofia Iseteg, enhetschef för Änggården och Elisabeth Rohlén Karlsson, verksamhetsutvecklare vid sektor lärande, är stolta över Änggårdens verksamhet.

Men det är också en trygg plats för elever som har behov av en mindre undervisningsgrupp.

”När barnen på korttidsboendet är i skolan och på sina fritidsaktiviteter, används lokalerna av den särskilda undervisningsgruppen. Den består av elever från kommunens fyra grundskolor som har behov av undervisning i en mindre grupp i lugn miljö” säger Sofia Iseteg, enhetschef för Änggården.

Det som är det unika med Änggården är att sektor omsorg och sektor lärande samarbetar över sektorsgränserna och Änggården drivs som ett gemensamt projekt.

”Det finns otroliga vinster i detta, både ekonomiskt och för den enskilda individen. Alla medarbetare har sektor omsorg och sektor lärande anställt tillsammans och de arbetar med båda grupperna. Vi kallar dem för Team Änggården och att vara en del av Team Änggården innebär att arbetsuppgifterna delas mellan alla medarbetare och att eleverna är allas ansvar” berättar Elisabeth Rohlén Karlsson, verksamhetsutvecklare vid sektor lärande.

Både Sofia Iseteg och Elisabeth Rohlén Karlsson ser mycket utvecklingspotential i verksamheten:

”Vi tror verkligen på detta. Det är spännande, roligt och utmanande. Det känns som om det kommer att göra stor nytta och för den enskilde är detta ett arbetssätt framåt, att samverka mellan olika sektorer” säger Sofia Iseteg.

Vill du komma och titta på lokalerna och få en inblick i verksamheten? Varmt välkomna till invigning den 25/10 kl 14.30 då vi berättar om den unika verksamheten och visar lokalerna!

Artikeln uppdaterades