Artikeln publicerades

Omsorg och hjälp

Programledaren invigde Pettzons ateljé

Idag invigdes Pettzons ateljé på Strandgården av programledaren Rickard Olsson!

En kvinna och två män står bredvid varandra och ler in i kameran.

Rickard Olsson tillsammans med Hanna Olsson och Alexander Fåll, enhetschefer på Strandgården.

Färg, penslar och papper ligger framme på bänkar.

Pettzons ateljé har en makalös utsikt.

Makarna John och Karin Pettzon bodde på ett trygghetsboende i Ellös och testamenterade pengar som skulle användas för ”nöjsamma avbrott i vardagen” för de boende på Strandgården och trygghetsboendet.

”Vi har använt pengarna till lite olika saker genom åren, men vi ville också använda dem till något som skulle räcka lite längre och det var då vi kom på idén med en ateljé. Här kan vi erbjuda de boende att få arbeta i alla möjliga slags material som akryl, oljefärg, kol och lera. Här finns mängder av kreativa material, vi har till och med ett ljusbord!” berättar enhetschefen Hanna Olsson.

Nu är ateljén färdig, med en fantastiskt utsikt över havet som säkert kommer att bidra med inspiration, men vem skulle inviga den?

”Vi ringde Rickard Olsson och han sade ja med en gång. Han sa att projektet med ateljén kändes varmt, mänskligt och trivsamt” berättar Hanna Olsson.

Det var fullsatt i matsalen på Strandgården när den tidigare programledaren för bland annat "Bingolotto" och "Vem vet mest?", tog plats på scenen. Han berättade att han faktiskt arbetade på ett äldreboende under fyra år direkt efter gymnasiet och lockade fram skratt från publiken med några dråpliga berättelser från sin tid inom äldreomsorgen.

Efter att han klippt invigningsbandet bjöds det på snittar och alkoholfritt bubbel och musik.

Nu ser vi fram emot allt fint som kommer att skapas i ateljén!

Artikeln uppdaterades