Artikeln publicerades

Utbildning och barnomsorg

Fullt hus vid invigningen av unika Änggården

Det blev fullt hus när Änggården invigdes idag! Det var två stolta utskottsordföranden som visades runt i lokalerna, Veronica Almroth (Liberalerna), ordförande för utskottet för lärande och Britt-Marie Andrén-Karlsson (Socialdemokraterna), ordförande för utskottet för omsorg.

Fem kvinnor står bredvid varandra och ler in i kameran.

Från vänster: Maria Sörkvist (Centerpartiet), vice ordförande i utskottet för omsorg, Britt-Marie Andrén-Karlsson (Socialdemokraterna), ordförande för utskottet för omsorg, Katarina Levenby, sektorchef lärande, Lena Gardtman, sektorchef omsorg och Veronica Almroth (Liberalerna), ordförande för utskottet för lärande.

”Det här känns jättekul! Vi är så glada över samverkan vi har här mellan Sektor lärande och Sektor omsorg” sade Britt-Marie Andrén-Karlsson.

Veronica Almroth var också mycket nöjd:

”Ja, det här är så fantastiskt! Vi har pratat om detta i flera år och det är så roligt att se att man kan skapa något unikt som detta faktiskt är. Samarbetet mellan sektorerna är oerhört viktigt” sade hon.

Änggården i Mollösund, är ett korttidsboende för barn med funktionsvariationer, där föräldrarna kan få avlastning och barnen kan få komma till en miljö som är helt och hållet anpassad för deras utveckling och trivsel. Men det är också en trygg plats för elever som har behov av en mindre undervisningsgrupp.

Gästerna minglade och fick lyssna på härligt gung med det lokala bandet ”Vill inte att morsan ska höra”, som spelade.

Under invigningen klippte sektorcheferna Katarina Levenby, för Sektor lärande, och Lena Gardtman för Sektor omsorg, gemensamt invigningsbandet och höll också ett gemensamt tal, just för att markera sektorernas samarbete:

”Det korttidsboende som vi inviger idag är en plats av värme och trygghet. Vi strävar efter att skapa en miljö där varje individ känner sig sedd, hörd och respekterad. Genom en kombination av professionalitet och stödjande gemenskap, kommer detta korttidsboende att vara en bra plats för våra unga, där de kan leka, umgås och blomstra” sade Lena Gardtman i sitt tal.

Katarina Levenby avslutade talet med att säga:

”Vi är övertygade om att varje barn och ung individ har en unik gåva att erbjuda världen, och genom denna resursskola kommer vi att odla och uppmuntra dessa talanger på ett sätt som är meningsfullt och hållbart för deras framtid.”

Artikeln uppdaterades