Artikeln publicerades

Utbildning och barnomsorg

Vi har tagit första spadtaget för ny förskola

Nu har första spadtaget tagits för vår nya förskola som ska byggas i Svanesund! Spadtaget togs av vårt kommunalråd Catharina Bråkenhielm och entreprenören Peabs arbetschef, Therese Johansson.

Två kvinnor tag varsitt spadtag i en grushög och slänger gruset framför sig.

”Marken som vi bygger på tillhörde Rune Berntsson, en känd handbollsprofil, och kallas för ”Runes ängar”eller ”Rune i Alemyren” och det är fint att det bevaras, tycker jag” sade Catharina Bråkenhielm vid pressträffen som hölls vid byggområdet.

Therese Johansson berättade att hon tyckte att det var extra roligt att vara inblandad i projektet eftersom hon som liten, lekt just på Runes ängar och idag fortfarande är boende på Orust.

Behovet av förskoleplatser ökar i Svanesund när befolkningen växer. Peab har därför fått i uppdrag av Orust kommun att bygga en ny förskola i centrala Svanesund och kontraktssumman ligger på 50 miljoner kronor.

Förskolan kommer att bestå av 6 avdelningar för cirka 120 barn och själva huset byggs som två sammanbyggda huskroppar. Fasaden byggs med tegel och på taket kommer det att finnas solceller. Utemiljön blir stor och välkomnande och integreras med närliggande natur. Den nya förskolan kommer att stå färdig våren 2025 och vara redo att ta emot nya små invånare.

Artikeln uppdaterades