Artikeln publicerades

Utbildning och barnomsorg

Så arbetar anpassad grundskola för att lyckas

”Vår påverkan avgör elevernas skolgång och framtid!” Det säger Louise Johansson, tillförordnad rektor för anpassad grundskola i Orust kommun.

Ljushårig leende kvinna.

Louise, Johansson, tillförordnad rektor på anpassad grundskola i Orust kommun.

Just nu går 31 elever i anpassad grundskola i Orust kommun. Orust har sedan flera år arbetat aktivt med den här gruppen elever och valt att se förmågor som ansvar, samarbete, kreativitet, kommunikation och reflektion som viktiga pusselbitar för att få eleverna att lyckas, istället för att misslyckas. Arbetet har varit så framgångsrikt att det gav Grundsärskolan på Henåns skola kommunens Kvalitetspris år 2021!

Idag var V9-kommunerna inbjudna till Ängås skola för att lyssna på en föreläsning av Marie Nilsson Nordfors om motivation och lärprocesser i anpassad grundskola och gymnasium.

”Vi på anpassad grundskola står som värdar för föreläsningen som handlar om hur vi arbetar med förmågor och hur man lär eleverna för livet” berättade Louise Johansson.

V9-kommunerna är en grupp kommuner i Bohuslän och Dalsland som ända sedan 1990-talet samverkat i frågor kring skolutveckling. V9-kommunerna består av Orust, Bengtsfors, Munkedal, Lysekil, Tanum, Strömstad, Färgelanda, Ed och Sotenäs.

Artikeln uppdaterades