Artikeln publicerades

Bygga, bo och miljö

Lyckad invigning av generationspark

”Jag tycker det är helt fantastiskt! Jag är född 1975 och vi lekte här som barn. Jag känner så mycket för det här stället, så generationsparken är betydelsefull. Det betyder mycket att dom unga kan få använda marken igen där Ängås skola låg” sade Elisabeth Åkerblom Serrao, uppväxt i Svanesund, som var en av flera hundra personer som besökte invigningen av generationsparken i Svanesund igår kväll.

En kvinn står på en scen och håller i en mikrofon framför en massa människor.

Invigningstalade gjorde vårt kommunalråd Catharina Bråkenhielm och hon berättade att generationsparken kom till efter ett Orustförslag, där förslagsställaren ville ha ett utegym.

Men det blev inte bara ett utegym, det blev en hel multiarena med bollplan, skatepark, utegym, grillplats, ja, allt möjligt. Sammanlagt har Orust kommun satsat över 4 miljoner kronor på projektet och Orusts Sparbank har betalat 250 000 kronor.

Elever från Ängås skola har också fått måla en fantastisk muralmålning som invigdes. De kallar sig för Sketchy Crowd och eleverna heter Siri Nurmi, Axel McElhinney, Elvin Berntsson, Filippa Persson och Adrian Hincapie.

Även hundrastrastgården som ligger intill, och som är på omkring 600 kvadratmeter, invigdes. Kommunalrådet hade med sig sin mops Tuva som fick symbolisera hundarnas medverkan i invigningen.

Under invigningen bjöd Orusts Sparbank på popcorn och korv och bröd, det var genomgång av utegymmet och räddningstjänsten var på plats och visade sina bilar.

Orust kommun riktar ett stort tack till alla som sett till att generationsparken blivit en park för alla!

Artikeln uppdaterades